MVV pakt winst tegen concurrent FC Eindhoven

MVV viert een van de drie treffers tegen FC Eindhoven. © Frank Kerbusch (Publiciteitvisie)
MVV heeft goede zaken gedaan in de strijd om de play-off-plekken. De thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven werd na een 0-1 achterstand, met 3-2 gewonnen. De doelpunten werden gescoord door Ruben van Bommel en Marko Kleinen in de laatste minuten van de eerste helft. Kort na rust resulteerde een eigen doelpunt in de derde Maastrichtse treffer.
In de 85e minuut verkleinde invaller Ozan Kökcu nog tot 3-2. Die stand stond ook na de vier minuten extra tijd op het scorebord.

De eerste keer

Het was voor het eerst dat Thomas en Ruben van Bommel samen in de basis stonden in een Eerste Divisie-wedstrijd. Op het middenveld speelde Marko Kleinen voor de geblesseerde Nicky Souren, Thomas van Bommel nam de plek in van de geschorste Orhan Dzepar.

Matthys stopt penalty

De belangen waren duidelijk. Beide ploegen zijn in de race voor de nacompetitie en vooral MVV had de punten nodig om aansluiting te houden. Maar het begin was niet goed voor de thuisclub. In de 13e (!) minuut scoorde de Canadese international Charles-Abdreas Brym uit de eerste de beste kans en zette MVV op achterstand. Na die 0-1 probeerde Koen Kostons het van grote afstand omdat keeper Nigel Bertrams (ex-MVV'er) ver voor zijn doel stond. In de 16e minuut hield heel MVV de adem in. Scheidsrechter Bos bestrafte een ingreep van Matteo Waem met een strafschop. MVV-doelman Romain Matthys toonde nog maar eens zijn klasse en stopte de elfmeter van Evan Rottier.

Sterk slot eerste helft

FC Eindhovendoet het ook dit seizoen goed. De afgelopen speelrondes presteerde het team iets minder, desondanks staat de ploeg stevig in de subtop. Dat liet Eindhoven ook in De Geusselt zien. Het creëerde meerdere kansen en de thuisclub kwam er in het eerste half uur niet aan te pas.
Vooral Brym was ongrijpbaar voor de Maastrichtenaren. MVV kreeg pas laat in de eerste helft enige grip op de wedstrijd en kreeg net voor rust dé kans op de gelijkmaker. Ruben van Bommel gaf de bal voor op Jarne Steuckers, maar de aanvallende middenvelder kon het niet afmaken. Toch kwam MVV op gelijke hoogte. In de 42e minuut gaf Koen Kostons vanaf rechts voor en Ruben van Bommel liep de bal in het doel. De 1-1 gaf MVV vertrouwen. Het spel speelde zich nu af op de helft van Eindhoven en op het eind van de twee minuten extra tijd zorgde Marko Kleinen met een lage schuiver voor de 2-1. De bal van ver paste precies in de hoek.
Vasthouden
Consolideren was het motto in de tweede helft. Maar al in de eerste minuten na rust was duidelijk dat MVV, net als op het eind van de eerste helft, de betere ploeg was. Dat resulteerde in de 3-1. Een kopbal van Ruben van Bommel werd door verdediger Pieter Bogaers in eigen doel gewerkt (52'). Broer Thomas scoorde ook bijna, maar zijn schot ging van dichtbij over. Na een uur spelen moesten de Maastrichtenaren een tegenvaller accepteren toen doelpuntenmaker Marko Kleinen geblesseerd van het veld moest. Nabil el Basri was zijn vervanger. Zowel Thomas als Ruben van Bommel zagen geel en voor Ruben betekent dat een schorsing. Hij is er niet bij in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport.

MVV naast Eindhoven

Koen Kostons had nog een goede mogelijkheid, maar doelman Bertrams kreeg nog net zijn hand tegen de bal. Dat was ook het geval bij een inzet van invaller Dailon Livramento. Eindhoven-invaller Ozan Kökcu scoorde wel nog. Zijn schot ging via een verdediger in het MVV-doel en zo werd het 3-2.
Door de zege komt MVV op gelijke hoogte qua punten (47) en blijft zevende. Eindhoven heeft een iets beter doelsaldo (+1) dan MVV (0).