Fortuna verlengt contract met Arianit Ferati

Arianit Ferati © Orange Pictures
Fortuna heeft de optie in het contract van Arianit Ferati gelicht. De middenvelder speelt daardoor ook volgend seizoen in Sittardse dienst.
Ferati speelt sinds 2021 bij Fortuna.

Basisspeler

Dit seizoen speelde de Kosovaar 23 wedstrijden voor de geel-groenen, met name als basisspeler. In de uitwedstrijd tegen Vitesse scoorde hij zijn enige doelpunt van deze jaargang tot nu toe. Zijn prestaties bij Fortuna zijn niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen november maakte hij zijn debuut voor het nationale elftal van Kosovo.

Van Osch en Musaba

Fortuna heeft de contracten van doelman Yanick van Osch en middenvelder Richie Musaba formeel opgezegd. Beide spelers beschikken over een aflopend contract en zullen de club na het lopende seizoen verlaten, zo meldt Fortuna. Van Osch raakte na de eerste drie wedstrijden van dit seizoen zijn basisplaats kwijt aan Ivor Pandur, terwijl Musaba helemaal nog geen minuten speelde voor de Sittardenaren dit seizoen. De eerste seizoenshelft werd de middenvelder verhuurd aan TOP Oss.

FC Groningen

Komende zondag speelt Fortuna, dat twaalfde staat in de Eredivisie, tegen nummer 17 FC Groningen. De wedstrijd begint om 16:45 uur en is live te volgen op L1 Radio.