Zieke Mike Teunissen mist Ronde van Vlaanderen

Mike Teunissen © Orange Pictures
Mike Teunissen mist komende zondag de Ronde van Vlaanderen. De wielrenner uit Ysselsteyn heeft een infectie aan de luchtwegen.
Voor Teunissen was de Ronde van Vlaanderen een van zijn grote doelen van dit seizoen.

Parijs-Roubaix

Teunissen rijdt sinds dit jaar voor een nieuwe ploeg: Intermarché-Circus-Wanty. Hij begon het Vlaamse voorjaar sterk met een 11e plaats in de Omloop het Nieuwsblad en een achtste plek in Le Samyn. Daarna werden de resultaten van de Limburgse renner wat minder. Vorige week reed Teunissen wel in de aanval in Gent-Wevelgem, maar kon hij dat niet bekronen met een mooie eindklassering. Hij werd 91ste. Een nieuwe kans op een goede eindklassering in Vlaanderen krijgt hij nu dus niet. De focus van Teunissen gaat nu op Parijs-Roubaix. Die koers staat volgende week zondag op het programma. Of hij daarna ook de Amstel Gold Race gaat rijden is nog niet duidelijk.

Drie renners

Teunissen is niet de enige renner van Intermarché die noodgedwongen zondag ontbreekt in Vlaanderens Mooiste. Ook Adrien Petit (klein breukje in de linkerhand) en Hugo Page (net als Teunissen een infectie aan de luchtwegen) ontbreken komende zondag aan de start in Brugge.

Van Agt

Door het wegvallen van Teunissen staan er zondag geen Limburger aan de start van de Ronde van Vlaanderen bij de mannen. Bij de vrouwen is er waarschijnlijk wel Limburgse inbreng. De in Maastricht wonende Eva van Agt staat op de (voorlopige) startlijst bij Jumbo-Visma.