Alonso sneller dan Verstappen in natte training Melbourne

Fernando Alonso en Max Verstappen. © Orange Pictures
Fernando Alonso heeft de snelste ronde gereden in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Australië. Max Verstappen noteerde de derde tijd in zijn Red Bull.
De Spanjaard klokte 1.18,887 in zijn Aston Martin op het circuit van Albert Park in Melbourne. Charles Leclerc zette in zijn Ferrari de tweede tijd neer.

Regen

De sessie was niet heel representatief voor de verhoudingen in de Formule 1, want na 13 minuten begon het al te regenen en was het voor de coureurs niet meer mogelijk voluit te gaan op de droogweerbanden (slicks). De meeste coureurs zochten de garagebox op in de hoop dat het snel droog zou worden, maar dat gebeurde niet. Uiteindelijk kozen de coureurs voor de intermediate banden, maar daarop werden beduidend minder snelle rondjes gereden.

Eerste training

Verstappen kan zich desondanks de snelste van de dag noemen, want hij was in de eerste vrije training wel de snelste in 1.18,790. Die tijd was beter dan die waarmee Alonso bovenaan eindigde in de tweede training.
In die eerste sessie liet Lewis Hamilton zich ook zien. De zevenvoudig wereldkampioen reed de tweede tijd in zijn Mercedes, hoewel hij ruim 4 tienden toegaf op de Limburger. Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, zette de derde tijd neer.

Rommelig

De eerste training verliep wat rommelig en werd ook twee keer stilgelegd. De eerste keer was dat vanwege een storing in de GPS, waardoor de teams niet meer in staat waren de positie van de auto's en hun snelheid op de baan te monitoren. Verstappen was de snelste, maar hij reed bepaald niet vlekkeloos. Tegen het einde van de training spinde hij in bocht 4.

Derde race

De Grote Prijs van Australië is de derde race van het seizoen. Tweevoudig wereldkampioen Verstappen heeft na de eerste twee races de leiding in het kampioenschap met 1 punt voorsprong op teamgenoot Pérez. De Limburger won de openingsrace in Bahrein, de Mexicaan was de beste in Saudi-Arabië.
De Grand Prix van Australië begint zondag om 7:00 uur Nederlandse tijd. De race is dan live te volgen via een liveblog op 1Limburg.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een Grand Prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.