Roda zegt contracten drie centrale verdedigers formeel op

Guus Joppen namens Roda JC in de wedstrijd tegen Jong Ajax. © Orange Pictures
Roda JC Kerkrade heeft aan Guus Joppen, Xander Lambrix en Ted van de Pavert laten weten dat hun aflopende contracten bij de club formeel worden opgezegd.
De drie centrale verdedigers hebben allemaal een verbintenis tot het eind van dit seizoen. Clubs in het betaald voetbal zijn volgens de cao verplicht om spelers vóór 1 april in te lichten over het al dan niet opzeggen van aflopende contracten.

Basisspelers

Het betekent niet dat Joppen, Lambrix en Van de Pavert in de zomer definitief de deur achter zich dichttrekken in Kerkrade. Roda JC laat de optie open om op een later moment alsnog met hen in gesprek te gaan. Joppen en Lambrix zijn momenteel basisspelers in het team van coach Edwin de Graaf.

Gehuurd

Ook verdediger Ali Barak en vierde doelman Dylan Vranken beschikken over een aflopende overeenkomst, maar in hun geval betreft het een amateurcontract. De club is niet verplicht om aan hen formeel duidelijkheid te verschaffen. Daarnaast keren de huurspelers Romano Postema (FC Groningen), Moritz Nicolas (Borussia Mönchengladbach), Lennard Hartjes (Feyenoord) en Mohamed Mallahi (FC Utrecht) na dit seizoen in principe terug naar hun eigenlijke werkgever. De Graafschap-huurling Jesse Schuurman beschikt in de zomer over een transfervrije status.

Hamers

De Koempelclub lichtte woensdag de optie in het contract van derde doelman Loek Hamers. Roda beschikte over een eenzijdige mogelijkheid om de verbintenis van de Roermondenaar tot de zomer van 2024 te verlengen.

Keuken Kampioen Divisie

Roda is momenteel de nummer tien in de Keuken Kampioen Divisie en hoopt in de resterende acht speelrondes deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Aanstaande maandag spelen de Kerkradenaren hun eerstvolgende competitiewedstrijd, uit tegen Jong PSV.