Lions en Bevo door naar halve finale handbalbeker

Lions-speler Ivo Steins wordt hard aangepakt door de verdediging van Aalsmeer © Publiciteitsvisie
De handballers van Lions en Bevo zijn er in geslaagd om de halve finale van het bekertoernooi te halen.
Lions won in eigen sporthal van Aalsmeer. Bevo HC versloeg in Kwintsheul Quintus.

Prima eerste kwartier

Lions trof met Aalsmeer in de Sittardse Stadssporthal een gedegen tegenstander op het parket. De Noord-Hollandse ploeg van trainer Bert Bouwer liet zich echter meteen in de het eerste kwartier van de wedstrijd overtroeven. Lions bouwde een voorsprong van zo'n vier doelpunten op en legde daarmee de basis voor de overwinning.

Felle strijd

Na een 22-18 ruststand probeerde Aalsmeer in de tweede helft met meer strijd de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat lukte maar gedeeltelijk. In de slotfase werd het nog even spannend toen Lions Aalsmeer 29-27 liet scoren. De kans op de aansluitingstreffer werd echter om zeep geholpen door een doeltreffend schot van Lions-speler Robin Leunissen, die daarmee de eindstand van 30-27 op het scorebord zette.

Bevo toont veerkracht

De handballers van Bevo hebben met de bekeroverwinning bij Quintus laten zien dat ze dit seizoen, na het mislukte BENE-League avontuur, nog willen meedoen voor de prijzen. In een spannend duel wist de ploeg van trainer Richard Curfs de overwinning in de slotfase van de tweede helft, mede door enkele goede reddingen van doelman Bram van Grunsven, over de streep te trekken. De achterstand van twee treffers bij rust (15-17) werd in de tweede helft uiteindelijk omgezet in een 28-33 eindstand.

Bekerloting halve finales

In de halve finale is Bevo HC aan Hurry Up gekoppeld. De club uit Panningen speelt op 13 april in de eigen sporthal. Lions heeft geloot tegen Volendam. Op 11 april speelt de Sittardse ploeg in Volendam. Handbal Venlo is de enig overgebleven Limburgse damesploeg in het bekertoernooi. Op 19 april speelt de regerend landskampioen in sporthal Craneveld tegen Kwiek. Ook dit is een halve finale.