Vier Limburgers bij Oranjeselectie voor oefenduel in Sittard

Lieke Martens in Oranje © Orange Pictures
Bondscoach Andries Jonker heeft vier Limburgse speelsters geselecteerd voor de oefeninterlands van de Oranjeleeuwinnen tegen Duitsland en Polen.
Lieke Martens, Dominique Janssen, Lynn Wilms en Romée Leuchter zitten bij de 26-koppige selectie. De oefeninterland tegen Duitsland wordt op vrijdag 7 april gespeeld in het stadion van Fortuna Sittard.

Gunstige speellocatie

Bondscoach Andries Jonker kijkt al uit naar de wedstrijd in Sittard: "Met Duitsland treffen we een top tegenstander. Ze staan hoger aangeschreven dan wij en dus is dit voor ons een ideaal testmoment om te zien waar we staan. Daarnaast hebben we met Sittard een gunstige speellocatie voor zowel Nederlandse als Duitse fans, dus we hopen op een uitverkocht stadion." Vijf dagen later is Polen de opponent in het stadion van Sparta in Rotterdam.

Groenen

Voetbalster Jackie Groenen ontbreekt in de selectie. De speelster van Paris Saint-Germain is vanwege een blessure niet inzetbaar. Jonker heeft Jill Roord wel weer opgeroepen. Roord miste vanwege een blessure de interlands tegen Costa Rica en Denemarken in november en in februari het tweeluik met Oostenrijk. De bondscoach heeft voor de selectie van 26 speelsters met Wieke Kaptein een debutante opgeroepen. Sisca Folkertsma keert terug in Oranje na een lange afwezigheid. Haar laatste interland dateert van oktober 2021. Een maand later liep ze een zware knieblessure op. Alieke Tuin van de Fortuna Vrouwen zit niet bij de selectie.

WK

De Leeuwinnen bereiden zich voor op het WK, dat vanaf 20 juli wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Oranje treft dan in de groepsfase achtereenvolgens Portugal, de Verenigde Staten en Vietnam.