Sinschek en Daemen kijken uit naar Volta Limburg Classic

Stijn Daemen en Nils Sinschek klaar voor de Volta Limburg Classic © Beat Cycling Media/Team Abloc Media
De Limburgse wielrenners Nils Sinschek en Stijn Daemen kijken uit naar hun thuiskoers Volta Limburg Classic aanstaande zaterdag.
Beide renners hebben tijdens Olympia's Tour aan hun wedstrijdritme kunnen werken.

De vorm is goed

De uit Landgraaf afkomstige Daemen stond zelfs enige tijd op een zesde plaats in het algemeen klassement. Helaas zakte hij tijdens het slotweekend van de Nederlandse etappekoers weg uit het klassement. De renner van Team BEAT Cycling Club geeft zelf aan dat het op dit moment goed zit met zijn vorm. "Maar ook met de ploeg hebben we een flinke stap kunnen maken. Vorig jaar konden we in Olympia's Tour niet veel potten breken. Dat is nu wel anders. Het is nu zaak om die vorm vast te houden", geeft Daemen aan.

Verkennen is eigenlijk niet nodig

Nils Sinschek kijkt ook met veel vertrouwen uit naar de koers die door zijn achtertuin gaat. "Ik hoef het parcours eigenlijk niet te verkennen, maar dat doe ik toch. Het is wel een heel ander peloton dan in Olympia's Tour. Er zal zeker harder gereden gaan worden", geeft de renner van ABLOC Continental Team aan.

Vier WorldTour teams en vijf UCI Pro Teams

Daarmee doelt Sinschek op de deelname van maar liefst vier WorldTour teams en vijf UCI Pro Teams. De 48ste editie van de Volta Limburg Classic telt bijna 200 zware kilometer dwars door het Limburgse Heuvelland, met start en finish in hartje Eijsden. In 2022 was de talentvolle Belg Arnaud de Lie de beste van een sterk deelnemersveld. Zo verschenen de inmiddels gestopte Philippe Gilbert en Tom Dumoulin vorig jaar nog aan de start.