Jesse Kramer wint Limburgse rit in Olympia's Tour

Jesse Kramer wint op de Adsteeg in Beek de laatste rit van Olympia's Tour © Orange Pictures
Wielrenner Jesse Kramer heeft de vijfde en laatste etappe van Olympia's Tour gewonnen.
Op de Adsteeg in Beek won de op het Sittardse Watersley wonende coureur van Jumbo-Visma Development-team de sprint van een kleine kopgroep.

Eindzege voor Bregnhøj

De eindzege ging naar de Deen Mathias Bregnhøj. De renner van Team Leopard ontroonde in de zware slotrit door Limburg de Noor Emil Vinjebo. Voor de 27-jarige Bregnhøj is het zijn eerste grote etappeoverwinning in zijn loopbaan. Onderweg door Limburg verzamelde hij op de hellingen ook nog eens genoeg punten om winnaar van het bergklassement te worden. Bregnhøj maakte tijdens de laatste rit deel uit van de kopgroep.

Bekende hellingen

De koninginnerit telde diverse bekende beklimmingen. Zo zaten de Keutenberg, Cauberg en Gulperberg in het parcours. In de finale rondom aankomstplaats Beek kregen de renners de Maasberg en de Adsteeg twee keer voor de wielen. Oorspronkelijk was dit drie keer, maar in overleg met de organisatie, jury en ploegleiders was dit in verband met de slechte weersomstandigheden tot twee rondes terug gebracht.

Sinschek valt maar komt terug

Maastrichtenaar Nils Sinschek was met een 18e plaats in het algemeen klassement de beste Limburgse renner in de vijfdaagse rittenkoers door Nederland. Tijdens de laatste rit door zijn trainingsgebied reed de renner van Team Abloc de hele dag zeer aanvallend. In Meerssen sloeg echter het noodlot toe en kwam hij ten val. Mede door de valpartij en de daaruit volgende fietswissel kwam hij niet meer helemaal vooraan terug. Uiteindelijk kwam hij op de Adsteeg als 14e over de streep.
Stijn Daemen uit Landgraaf reed ook een uitstekende Olympia's Tour. De renner van Team Beat stond enkele dagen als zesde geklasseerd in het algemeen klassement. Uiteindelijk eindigde Daemen de rittenkoers als 24e. Zowel Sinschek als ook Daemen staan zaterdag aan de start van de Volta Limburg Classic.

Lars Rouffaer

De derde Limburgse renner die woensdag in Assen van start ging, Lars Rouffaer, haalde de eindstreep niet. De 19-jarige renner van Team Allinq moest in de slotrit door Limburg noodgedwongen opgeven. Rouffaer kwam vrijdag in de rit naar Ruurlo in de slotfase nog hard te val. De opgelopen verwondingen maakte het er tijdens de rit met start en finish in Beek niet gemakkelijker op.