Barry Berben pakt drie titels op NK Tafeltennis

Stockfoto © iStock
Tafeltennisser Barry Berben heeft drie titels gewonnen op het NK in Zwolle. De uit Wessem afkomstige tafeltennisser won de titels in het enkelspel, het dubbelspel en het gemengd dubbelspel.
De dubbelspeltitel won hij samen met Kas van Oost, ook afkomstig uit Wessem.

Vijfde game

Zaterdagavond haalde Berben de eerste titel binnen. In de finale van het gemengd dubbelspel won hij samen met Tali Cohen van provinciegenoot Kas van Oost en Dobrila Jorguseska. Het werd een spannende finale. Uiteindelijk moest er een vijfde game aan te pas komen om uit te maken wie Nederlands kampioen zou worden. Die laatste game werd gewonnen door Berben en Cohen met 11-9.

Overtuigend

Zondag haalde Berben de andere twee titels binnen. Als eerste won hij samen met Van Oost de dubbelspelfinale. Michel de Boer en Milo de Boer werden met overtuigende cijfers verslagen: 11-1, 11-3 en 11-6. Aan het eind van de middag speelden beide Limburgers tegen elkaar in de enkelspelfinale. Die finale bereikte Berben door in de halve finale de 51-jarige Trinko Keen te verslaan. Daarmee nam de inwoner van Wessem revanche op Keen, van wie hij vorig jaar de eindstrijd verloor. Van Oost bereikte de finale door Ivan Kahn de verslaan.

Mooie finale

Berben en Van Oost maakten er een mooie finale van. Nadat Van Oost de eerste game won, kwam Berben op stoom. Hij won vier games op rij en pakte daarmee de titel: 7-11, 11-6, 11-6, 12-10 en 11-6.