Sinschek nu beste Limburger in klassement Olympia's Tour

Nils Sinschek tijdens de tijdrit in Olympia's Tour © Orange Pictures
Wielrenner Nils Sinschek is in het algmeen klassement van de Nederlandse rittenkoers Olympia's Tour Stijn Daemen voorbijgegaan.
De uit Landgraaf afkomstige Daemen had het tijdens de laatste tien kilometer van de vierde etappe met aankomst in Tiel zwaar.

Duikeling

In de ochtend startte hij in Neede nog als nummer zes van het klassement. Maar 161 kilometer later vond hij zich terug op de 25e plaats van het algemene rangschikking. In de slotfase van de etappe moest hij de groep met klassementsrenners laten gaan en verloor ruim één minuut op hun. In het algemeen klassement heeft hij nu een achterstand van 1:32 minuut op de Noorse leider Emil Vinjebo.

Leijnse wint

De rit werd gewonnen door Enzo Leijnse. De Nederlander van Team DSM Development was in de finale ontsnapt met Magnus Bak Klaris en reed in de slotkilometers weg bij de Deen.

Sinschek beste Limburger

Door het wegvallen van Daemen in de top van het klassement is Nils Sinschek nu de best geklasseerde Limburgse renner. De Maastrichtenaar van Team Abloc staat in het algemeen klassement op de 22e plaats met een achterstand van 1 minuut en 17 seconden op de leider.

Rouffaer bijt door

Lars Rouffaer verloor in de vierde etappe bijna tien minuten. De uit Sibbe afkomstige wielrenner had de hele dag te kampen met de naweeën van de fikse valpartij van donderdag. Rouffaer viel toen op volle snelheid tijdens het slot van de rit. In het algemeen klassement bezet de sprinter van Allinq Continental Cycling Team de 50e plaats.

Koniginnerit met aankomst op Adsteeg

De slotrit van deze editie van Olympia's Tour is zondag in Limburg. De vijfde rit over 173 kilometer gaat door Zuid-Limburg, waar de bekende hellingen, waaronder Sweikhuizerberg, Keutenberg, Cauberg en Mheerelindje, beklommen moeten worden. De start is in om 11:30 uur in Beek bij Sporthal De Haamen. De aankomst is omstreeks 15:30 uur op de Adsteeg in Beek.