Daemen handhaaft zich in top klassement Olympia's Tour

Stijn Daemen © BEAT Cycling Club Media
Wielrenner Stijn Daemen heeft zich tijdens de derde etappe van Olympia's Tour in de top van het klassement gehandhaafd. Hij blijft zesde in het algemeen klassement.
Lange tijd zag het er naar uit dat de renner uit Landgraaf tijdens de 168 kilometer lange rit tijd in het klassement zou gaan verliezen.

Kopgroep haalt het niet

Een kopgroep met daarin 17 renners reed de hele dag vooruit. In de aankomstplaats Ruurlo werd de groep uiteindelijk, door het achtervolgingswerk van enkele sprintersploegen, bijgehaald.

Daemen en Sinschek

Elend Blikra kon het werk van zijn ploeg Uno-X afronden en sprintte in aankomstplaats Ruurlo naar de overwinning. Net zo als donderdag, speelde ook vrijdag de wind en regen een rol van betekenis. Het peloton viel uiteen in diverse waaiers. De Limburgse renners Stijn Daemen en Nils Sinschek handhaafden zich uiteindelijk in de eerste groep en kwamen samen over de streep als 31e en 32e.

Valpartij Rouffaer

Lars Rouffaer kende een zware dag. Tot 500 meter voor de finish maakte de uit Sibbe afkomstige renner deel uit van de groep die zou gaan sprinten voor de overwinning. Bij een wegversmalling kwam Rouffaer samen met twee andere renners hard ten val. Uiteindelijk, na de lichamelijke schade te hebben opgenomen, kon hij zijn weg richting de eindstreep vervolgen. Met een achterstand van ruim drie minuten kwam hij over de streep. "Het was erg jammer", laat Rouffaer 's avonds vanuit het hotel weten. Ik had goede benen en maakte kans om mij in de sprint te mengen voor de ritoverwinning. Zaterdag is er misschien weer een nieuwe kans om te sprinten voor de winst."
Bekijk hier de beelden van de valpartij waar onder andere Lars Rouffaer betrokken was:

23 tellen achterstand

In het algemeen klassement blijft Stijn Daemen op de zesde plaats. De achterstand op de Noorse klassementsleider Emil Vinjebo blijft 23 seconden. Zaterdag rijden de renners van Neede naar Tiel. De vierde etappe gaat over 163 kilometer.

Koniginnerit met aankomst op Adsteeg

De slotrit van deze editie van Olympia's Tour is zondag in Limburg. De vijfde rit over 173 kilometer gaat door Zuid-Limburg, waar de bekende hellingen, waaronder Sweikhuizerberg, Keutenberg, Cauberg en Mheerelindje, beklommen moeten worden. De start is in om 11:30 uur in Beek bij Sporthal De Haamen. De aankomst is omstreeks 15:30 uur op de Adsteeg in Beek.