Janssen scoort winnende voor Wolfsburg in Champions League

Dominique Janssen (links) juicht met haar ploeggenoten na haar treffer © Orange Pictures
Dominique Janssen uit Horst heeft haar club VfL Wolfsburg met een benutte penalty woensdagavond de winst bezorgd in de Champions League.
De Duitse formatie, waar Lynn Wilms uit Tegelen op de bank zat, won met 0-1 bij Paris Saint-Germain, het team van Lieke Martens uit Nieuw-Bergen. Daarmee heeft Wolfsburg een goede uitgangspositie gecreëerd voor de return van volgende week in Duitsland.

Kraker

Het duel tussen Paris Saint-Germain en VfL Wolfsburg is een absolute kraker in het vrouwenvoetbal. Paris Saint-Germain is momenteel de nummer twee van Frankrijk en VfL Wolfsburg is koploper in Duitsland. Beide ploegen waren dan ook aan elkaar gewaagd in het Parc des Princes. De videoscheidsrechter was van grote invloed in Parijs. Na ruim 20 minuten werd scheidsrechter Rebecca Welch voor het eerst naar het videoscherm geroepen voor een mogelijke strafschop voor Wolfsburg. Die gaf ze echter niet. De thuisploeg leek in de tweede helft wel een strafschop te krijgen, maar die draaide scheidsrechter Rebecca Welch na ingrijpen van de VAR terug.

Hands

Even later werd Welch opnieuw naar de kant geroepen. Dit keer omdat ze een handsbal van PSG-speelster Elisa de Almeida over het hoofd had gezien. Na het bekijken van de beelden gaf ze Wolfsburg een strafschop en kon De Almeida met een tweede gele kaart vertrekken. Janssen was daarna koelbloedig vanaf de strafschopstip. Ze werd ook uitgeroepen tot de speelster van de wedstrijd. "We hebben als team heel hard gewerkt. We begonnen niet goed, maar daarna werden we beter", zei de speelster uit Horst na afloop voor de camera van de UEFA. Lieke Martens zat op de bank, maar kwam niet in actie.

Returns

Volgende week zijn de returns van de kwartfinales. De finale van de Women's Champions League is op 3 juni in het Philips Stadion in Eindhoven.