Sinschek en Daemen verliezen tijd in opening Olympia's Tour

Per Strand Hagenes wint de openingstijdrit van Olympia's Tour © Orange Pictures
De wielrenners Nils Sinschek en Stijn Daemen hebben in de eerste etappe van de Olympia's Tour belangrijke seconden voor het algemeen klassement verloren.
Beide Limburgse renners hadden in de negen kilometer lange openingstijdrit geen antwoord op de snelle tijd van Per Strand Hagenes.

TT-circuit Assen

De renner van het Jumbo-Visma Development Team was op het TT-circuit in Assen, dat twee keer afgelegd diende te worden, de allersnelste. De Noor legde de negen kilometer binnen 11 minuten af (10.55 minuten). De Belg Vlad van Mechelen eindigde, met 1 seconde verschil, als tweede. Joshua Giddings werd derde met 10.59 minuten.

Sinschek in top 20

Maastrichtenaar Nils Sinschek moest 24 seconden toegeven op de tijd van Hagenes. De renner van Team Abloc CT eindigde nog net binnen de top 20. Steijn Daemen had vijf seconden meer nodig dan Sinschek. De uit Landgraaf afkomstige renner van Beat Cycling eindigde daarmee op de 28ste plaats in de openingsrit. Lars Rouffaer eindigde op plek 102. De uit Sibbe afkomstige renner had een achterstand van 1 minuut en negen seconden.

Drenthe

Per Strand Hagenes mag donderdag in de leiderstrui vertrekken. De wielrenners rijden tijdens de tweede etappe ruim 162 kilometer door Drenthe. Start en finish zijn in Assen.

Koniginnerit met aankomst op Adsteeg

De slotrit van deze editie van Olympia's Tour is zondag in Limburg. De vijfde rit over 173 kilometer gaat door Zuid-Limburg, waar de bekende hellingen, waaronder Sweikhuizerberg, Keutenberg, Cauberg en Mheerelindje beklommen moeten worden. De start is in om 11:30 uur in Beek bij Sporthal De Haamen. De aankomst is omstreeks 15:30 uur op de Adsteeg in Beek.