VVV-directeur: 'Binnen twee jaar duidelijkheid over De Koel'

Marco Bogers © Bram Becks
Algemeen directeur Marco Bogers wil over uiterlijk twee jaar duidelijkheid hebben over het stadion van VVV. De Venlose club speelt al 51 jaar in De Koel, maar al jaren wordt er gesproken over een toekomstbestendig stadion.
Bogers was maandagavond te gast in het L1-programma Tafel Voetbal.

Prioriteit

Bogers moet glimlachen als hem wordt gevraagd naar de toekomst van De Koel. "Ik snap de vraag. We hebben te maken met een sterk verouderd stadion. De veiligheidsinfrastructuur is niet meer op orde. En dan moet je je afvragen of je moet gaan investeren in een verouderd plan of dat je naar andere mogelijkheden moet kijken. Dat laatste doen we, maar dat doen we bewust op de achtergrond. Het is een complex dossier, maar het heeft absoluut onze prioriteit. We willen blijven ontwikkelen en op termijn terugkeren naar de Eredivisie en daar ook blijven en daar hoort een bepaald budget bij."

Vergunning

Volgers Bogers wordt het steeds lastiger om de vergunning te behouden voor het spelen van betaald voetbal. "Het stadion is veilig, maar daarvoor moeten we alle zeilen bijzetten. Dat kost ons veel kruim en ook veel geld. Er is het nodige gebeurd in stadions, waardoor er steeds strengere eisen zijn."

Financieel

Bogers benadrukt dat goede stadions financieel kunnen helpen. "Ik maak me veel meer zorgen over de levensvatbaarheid. Dat geldt voor VVV en ook voor meer clubs. Het gaat met heel veel clubs financieel niet goed. VVV heeft ook veel financiële uitdagingen en op termijn hou je dat niet vol. Je moet aan de slag, dus ook in dit geval met een stadion."

Twee jaar

Volgens Bogers moet er over twee jaar duidelijkheid zijn. "Niet dat er een nieuw stadion staat, want dat is een utopie, maar wel dat er duidelijkheid is. En die duidelijkheid moet ons ook perspectief bieden op de lange termijn, dan moet dat scenario duidelijk zijn."

Promotie

Sportief gezien beleeft VVV een goed seizoen. De Venlose club staat vierde en play-offdeelname is zo goed als zeker. Bogers houdt serieus rekening met promotie. "Onze eerste doelstelling is het halen van de play-offs. Dat gaat de goede kant op. Uiteindelijk kan alles gebeuren in de play-offs en we zullen er vol voor gaan."