De Graaf: 'Vertrouwen in bereiken play-offs'

Edwin de Graaf © Orange Pictures
Roda-trainer Edwin de Graaf heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg de play-offs voor promotie naar de Eredivisie kan bereiken. "Het is realistisch dat we de play-offs halen. We spelen nog tegen veel concurrenten."
Dat zei De Graaf in het L1-programma Tafel Voetbal.

Potentie

De Graaf is nu twee maanden trainer bij de Kerkradenaren. "Ik vond het niet lastig om in te stappen omdat ik het zag als een kans", zegt de trainer over de keuze voor Roda JC. "Ik heb van tevoren de selectie doorgenomen en zag veel potentie in deze groep en ik vind dat Roda JC een hele goede selectie heeft. Voor mij persoonlijk zag ik het als een kans om aan de slag te gaan bij een mooie club als Roda JC"

Wisselvallig

Toen De Graaf aan zijn klus als hoofdcoach begon, presteerde Roda JC wisselvallig en dat is de afgelopen maanden niet echt veranderd, erkent de Hagenaar. "Sinds mijn komst hebben we te wisselvallig gepresteerd, voornamelijk in het weggeven van doelpunten. We hadden te veel spelers in het team die aan aanvallen dachten en daardoor af en toe iets te naïef waren in het verdedigen. We hebben gekozen om het systeem te veranderen", verwijst De Graaf naar de systeemwijziging van 4-3-3 naar 5-3-2. "Je ziet dat de laatste resultaten iets beter zijn. Je ziet dat we stabieler zijn en meer punten halen. We geven weinig weg de laatste weken, maar we moeten aan de bal wat beter worden om zelf wat meer te kunnen gaan bepalen aan de bal."

Play-offs

Roda JC staat na het gelijkspel van zondagmiddag tegen VVV-Venlo op een negende plek in de Keuken Kampioen Divisie op twee punten achterstand van een plek in de nacompetitie. Volgens de Roda-trainer zijn play-offs dan ook realistisch. "We krijgen heel veel concurrenten nog, dus we kunnen de plek zelf afdwingen. Ik denk dat het tussen drie of vier ploegen gaat die om die twee plekken gaan strijden." Roda JC heeft een zwaar slotprogramma van het seizoen. In de laatste acht wedstrijden treffen de Kerkradenaren vijf ploegen die op dit moment in het linkerrijtje staan.

Toekomst

Over een langer verblijf in Kerkrade heeft De Graaf nog niet gesproken met Roda JC. "Na de competitie gaan we bij elkaar zitten om te kijken of het uiteindelijk tot een samenwerking leidt voor een lange periode of niet. Dat zien we dan wel."