Handballer Tim Claessens moet belangrijke keuzes maken

Tim Claessens in actie voor Achilles Bocholt © Publiciteitsvisie
Handballer Tim Claessens uit Sittard staat op een kruispunt in zijn handballoopbaan: nog een keer naar een andere buitenlandse club of zich maatschappelijk nestelen in zijn eigen omgeving.
De uit Sittard afkomstige Claessens draait met zijn club Achilles Bocholt een uitstekend seizoen. Onlangs kroonde hij zich met zijn ploeg tot kampioen van de BENE-League. In de grensoverschrijdende competitie werd zijn voormalige club Limburg Lions in de finale verslagen.

Geen kans in Oranje

Ondanks dat de cirkelloper op dit moment bezig is aan een uitstekend seizoen bij de Belgische club is er nog geen concreet aanbod van een andere club geweest. Ook is het opmerkelijk dat de veel scorende speler nog niet definitief is opgenomen in de Nederlandse ploeg. "Dat heeft voor een gedeelte er mee te maken dat ik bij Bocholt niet in de verdediging sta. Ik moet mij de hele wedstrijd concentreren op mijn aanvallende taken aan de cirkel. Ik ben het met die uitleg van de technische staf van Oranje niet eens", laat hij desgevraagd weten.
Op dit moment geeft bondscoach Staffan Olsson de voorkeur aan Samir Benghanem van Aalsmeer en de uit Sittard afkomstige Evert Kooiman die tegenwoordig voor Volendam uitkomt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!