Max Verstappen: 'We namen genoegen met de tweede plaats'

Max Verstappen viert zijn tweede plaats in Djedda. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft een goed gevoel overgehouden aan de Grand Prix van Saudi-Arabië. De Limburger werd tweede, achter teamgenoot Sergio Pérez.
"We namen genoegen met de tweede plaats", zei Verstappen na afloop. "Voor ons is dat een heel goed resultaat."

Niet makkelijk

Dat had vooral te maken met de belabberde uitgangspositie van Verstappen. Hij moest door technische problemen in de kwalificatie als vijftiende starten. "Het was niet heel makkelijk om naar voren te rijden", bekende de tweevoudig wereldkampioen. "Bij momenten glijd je alle kanten op."

Ritme

Toch wist Verstappen zich, mede door een gunstig safetycar-moment, in de voorhoede te vestigen. "Uiteindelijk vond ik mijn ritme. Ik ben blij op het podium te staan."

Groot gat

Verstappen behield bovendien de WK-leiding: de laatste raceronde gaf daarbij de doorslag, want toen verbeterde Verstappen de snelste rondetijd van de dag en legde hij daarmee beslag op een bonuspunt. Daarvóór had hij enkele rondes gas teruggenomen om zijn banden te sparen voor één ultrasnel rondje. "Ik was tweede en had een groot gat richting de achtervolgers. Uiteindelijk heeft het allemaal goed uitgepakt."

Melbourne

Verstappen heeft nu één punt voorsprong op Perez. Over twee weken komt het Formule 1-circus weer in actie: dan wordt in Melbourne de Grand Prix van Australië verreden.