Inhaalrace leidt Verstappen naar tweede plek in Saudi-Arabië

Max Verstappen in Saudi-Arabië. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen is ondanks een moeilijke uitgangspositie als tweede gefinisht in de Grand Prix van Saudi-Arabië. Zijn inhaalrace stokte, toen hij alleen nog teamgenoot Sergio Perez voor zich had.
Verstappen houdt de WK-leiding, doordat hij in de laatste raceronde de snelste rondetijd van de dag reed. George Russell werd derde, aangezien de als derde gefinishte Alonso na afloop een tijdstraf kreeg.

Aandrijfas

Tweevoudig wereldkampioen Verstappen was de race in het vijftiende startvak begonnen, nadat hij in de kwalificatie met een gebroken aandrijfas te maken had gekregen. Zijn teamgenoot Sergio Perez begon op poleposition, maar verloor de leiding vrijwel direct aan Fernando Alonso (Aston Martin). Diezelfde Alonso stond echter niet correct opgesteld in zijn startvak, waarvoor hij een tijdstraf van vijf seconde incasseerde.

Gunstige safety car

Perez heroverde de koppositie en Verstappen reed binnen acht racerondes al 'binnen de punten', op de tiende positie. Hij zette zijn opmars voort en zag de race door de safety car geneutraliseerd worden toen Lance Stroll zijn auto stilzette. Dat kwam Verstappen niet slecht uit: hij wisselde direct zijn banden en was mede daardoor plots de nummer vier in de wedstrijd, achter Perez, Alonso en Russell.

Gat

Verstappen haalde Alonso en Russell zonder problemen in, waarna alleen een gat van vijf seconden ten opzichte van Perez hem nog van de raceleiding scheidde. Dat gat kreeg Verstappen niet gedicht. Hij klaagde zelfs nog over vermeende technische problemen aan zijn auto, maar serieuze malheur bleef uit. Perez won, vóór Verstappen en Russell.

Australië

Twee weken geleden won de Limburger nog de eerste race van 2023, de GP van Bahrein. Daardoor verscheen hij in Saudi-Arabië als WK-leider aan de start. De volgende race is over twee weken, in Australië.