Matig Fortuna verliest bij effectief FC Volendam

Tijjani Noslin (rechts) in duel met zijn tegenstander © Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft na een matige wedstrijd verloren bij FC Volendam. Aan de Dijk werd het 2-1 voor de thuisploeg.
Fortuna liet lange tijd te weinig zien om aanspraak te maken op een resultaat. Tegenstander Volendam was dodelijk effectief en boekte daardoor een verdiende zege.

Kansarm

Met Burak Yilmaz en Iñigo Córdoba terug in de basis begon Fortuna aan de uitwedstrijd bij Volendam. Waar Fortuna met 29 punten relatief weinig degradatiezorgen heeft, is Volendam nog volop verwikkeld in de strijd om handhaving. Het publiek kreeg in Noord-Holland geen spektakel voorgeschoteld. De eerste 45 minuten waren de kansen voor beide doelen op een hand te tellen. Fortuna kreeg uit een scrimmage een goede kans op de 0-1 via Tijjani Noslin, maar zijn inzet ging over het doel. Aan de andere kant was de ploeg van Wim Jonk wel effectief. Na een aantal gewonnen duels op het middenveld kon Carel Eiting op aangeven van Walid Ould Chikh binnenschieten: 1-0.

Verdubbeling

Na rust verdubbelde Volendam al snel de voorsprong. Derry John Murkin zijn schot werd nog net gered door Fortuna-goalie Ivor Pandur, maar even later kon Oskar Buur op aangeven van diezelfde Murkin de 2-0 tegen de touwen te schieten. Niet veel later kwam Fortuna uit het niets terug in de wedstrijd. Noslin bewees nog maar eens zijn waarde en maakte de aansluitingstreffer. Diezelfde Noslin kopte even later maar net naast uit een vrije trap. Het leek het startsignaal van een Sittardse storm, maar die bleef een tijd lang uit.
Burak Yilmaz © Niels van Renen

Opportunistisch

In het slotkwartier ging Fortuna met voorzetten en diepe ballen opportunistischer op zoek naar de gelijkmaker. Het veroorzaakte wel onrust in de defensie van Volendam, maar grote kansen kwamen er niet. De beste mogelijkheid was nog voor Burak Yilmaz die net tekort kwam om een voorzet binnen te schuiven.

Elfde

Fortuna ziet door de nederlaag Volendam tot op drie punten naderen. De ploeg van Julio Velázquez staat wel nog steeds op de elfde plaats in de Eredivisie. Op 2 april, na de interlandperiode, is de volgende wedstrijd van de Sittardenaren. Dan komt FC Groningen op bezoek.