MVV met veel moeite langs Jong Utrecht

Afbeelding ter illustratie © Frank Kerbusch Publiciteitvisie
MVV heeft vrijdagavond veel moeite gehad met de beloften van FC Utrecht. In De Geusselt won de ploeg van trainer Maurice Verberne door een doelpunt van Jarne Steuckers (1-0).
Beide ploegen kregen kansen op de openingstreffer en raakten een keer het aluminium. De Maastrichtse winst was gezien het spel na rust, verdiend. '

Voorhoede

Verberne gaf de voorkeur aan Mart Remans boven Sven Blummel in de voorhoede. Jong Utrecht, dat laatste staat in de Eerste Divisie kreeg de eerste goede mogelijkheid. Ingrijpen van doelman Romain Matthys voorkwam erger. Ruben van Bommel had na een kwartier de eerste kans voor de Maastrichtenaren na een hoekschop. Keeper Fabian de Keijzer redde.

Kansen

Jong Utrecht-trainer Kalezic had voor een aantal andere spelers gekozen dan tegen Roda JC nog geen twee weken geleden. De Kerkraadse ploeg werd niets in de weg gelegd op sportcomplex Zoudenbalch (1-3). Dat was in De Geusselt wel anders, waar Darije Kalezic (net als in Kerkrade) ook coach geweest is. MVV kreeg nog een paar kansen in de eerste helft. Een schot van Jarne Steuckers in de verre bovenhoek werd nog net door de Utrecht-doelman weggetikt. De Keijzer pakte ook een kopbal van Ruben van Bommel en later raakte Van Bommel de bal maar half, waarmee de kans verkeken was.

Problemen MVV

MVV begon ongewijzigd aan de tweede helft. Het begin was voor de Utrechtse gasten, bij MVV lag het tempo niet hoog genoeg. Ook de passing was niet zuiver en dus kwam de ploeg niet in het ritme. De talenten van FC Utrecht hielden het veld klein en ook dat maakte het niet makkelijker voor de thuisploeg. MVV ontsnapte in de 58e minuut aan een achterstand toen Derensil Sanches Fernandes de paal trof. Het kreeg daarna kansen via Koen Kostons, die oog-in-oog met de doelman miste. Ruben van Bommel raakte de lat (70e). In de 77e minuut viel de bevrijdende treffer dan toch. Jarne Steuckers schoot de bal hoog in het doel op aangeven van Orhan Dzepar.

Play-offs

MVV staat met nog negen wedstrijden te gaan op de zevende plaats. De club blijft daarmee in de race voor de nacompetitie. De volgende horde die genomen moet worden is in Tilburg, tegen Willem II. De uitslagen van de concurrenten waren niet ongunstig, maar de kanshebbers op de play-offs staan kort bij elkaar.