Korsten naar Oldenburg; Gillé blijft bij Bevo

Joris Gillé en Pam Korsten © Bevo Hc media - Tus Lintfort media
Handbalster Pam Korsten speelt volgend seizoen voor Bundesligaclub Vfl Oldenburg.
De uit Maasbree afkomstige hoekspeelster speelde de afgelopen twee seizoenen bij Tus Lintfort. Met die club kwam ze uit in de tweede Bundesliga.

Volgende stap

Met de overgang naar Oldenburg maakt de 19-jarige speelster weer een volgende stap in haar handballoopbaan. Korsten speelde eerder voor BSAC Maasbree en Bevo HC in Panningen voordat ze op 16-jarige leeftijd aan een Duitse avontuur bij Aldekerk begon.

Knieblessure

Korsten zal dit seizoen niet meer in actie komen voor tuS Lintfort. Ze herstelt op dit moment van een knieblessure. De talentvolle handbalster hoopt tijdig fit te zijn om met haar nieuwe teamgenoten aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen in de Bundesliga te kunnen beginnen.

Gillé nog een jaar bij Bevo

Joris Gillé heeft zijn contract met Bevo Hc met één jaar verlengd. de 26-jarige Belgisch international stond ook in de belangstelling van een aantal clubs in zijn vaderland.

Belgisch international

"Ik ben ontzettend blij dat ik volgend seizoen voor nog zeker een jaar bij Bevo blijf. Ik heb het gevoel dat mijn verhaal in Panningen nog niet af is", laat de uit het Belgische Kuringen afkomstige handballer weten. Gillé is op dit moment bezig aan zijn derde seizoen in Panningen. In het verleden was hij actief bij Initia Hasselt en HC Tongeren. In januari speelde hij met de Belgische nationale ploeg op het wereldkampioenschap in Zweden en Polen.