Mark Flekken terug in Nederlands elftal

Mark Flekken © Orange Pictures
Doelman Mark Flekken is door bondschoach Ronald Koeman opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal.
De doelman uit Bocholtz krijgt zo een doorstart nadat hij voor het WK voetbal in Qatar op het laatste moment buiten de boot viel bij het keurkorps van toenmalig coach Louis van Gaal.

Concurrentie

In aanloop naar de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar nam Koeman vijf keepers op zijn voorlopige selectie. Flekken, die een sterk seizoen draait bij SC Freiburg, mag nu met routinier Jasper Cillessen van NEC en debutant Bart Verbruggen van Anderlecht strijden om een plek onder de lat. In die lijst van concurrenten voor Flekken ontbreken de geblesseerden én WK-gangers Andries Noppert en Justin Bijlow.
Revanche
De uitverkiezing zal voor de 29-jarige doelman die al jaren in de Bundesliga keept, vooral genoegdoening opleveren. Hij kreeg nooit duidelijke uitleg van de voormalige trainers van Oranje waarom hij niet mee mocht naar de strijd om de wereldtitel. Flekken speelde tot nu toe vier interlands.

EK kwalificatie

Zondagavond speelt Flekken nog met zijn club Freiburg het competitieduel tegen Mainz. Maandag meldt hij zich in Zeist waar Ronald Koeman zijn ploeg voor het eerst bij elkaar heeft op weg naar de wedstrijden die uiteindelijk moeten uitmonden in kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland.