Juventus beëindigt Europees avontuur Flekken en Freiburg

Mark Flekken verdedigt het doel van SC Freiburg. © Orange Pictures
Het SC Freiburg van doelman Mark Flekken uit Bocholtz is gestrand in de achtste finales van de UEFA Europa League.
Na een nipte 1-0 nederlaag vorige week in Turijn verloor Freiburg donderdag ook in eigen stadion van de Italiaanse grootmacht: 0-2.

Rood en tegentreffer

Flekken stond bij Freiburg 90 minuten onder de lat. Vlak voor rust zag hij de perspectieven op plaatsing van de kwartfinales verdampen. Freiburg-verdediger Manuel Gulde moest na een handsbal met rood vertrekken en Juventus-spits Dusan Vlahovic verzilverde de strafschop: 0-1.

Bundesliga en DFB Pokal

Die stand bleef lang op het bord staan, totdat Federico Chiesa in de blessuretijd van de tweede helft nog voor 0-2 zorgde. Daarmee was de uitschakeling van Freiburg een feit. De ploeg kan zich nu volledig richten op de Bundesliga, waar het strijdt om een Champions League-ticket, en op de DFB Pokal, waarin Bayern München binnenkort de tegenstander in de kwartfinale is.

Oranje

Flekken hoort bovendien vrijdag of hij zich aanstaande maandag mag melden bij het Nederlands Elftal. Bondscoach Ronald Koeman maakt immers zijn definitieve selectie voor de EK-kwalificatieduels tegen Frankrijk en Gibraltar wereldkundig. Flekken is één van de vijf doelmannen in de voorselectie.