Tom Dumoulin gaat voorjaarsklassiekers en Tour analyseren

Tom Dumoulin © Jean-Pierre Geusens
Voormalig topwielrenner Tom Dumoulin blijft actief in de wielerwereld. De Maastrichtenaar gaat bij NOS Studio Sport koersen analyseren.
"Ik ga analist worden", zo vertelt de voormalig wereldkampioen tijdrijden en winnaar van de Giro d'Italia op de website van de NOS. "In de breedste zin van het woord."

Avondetappe

De 32-jarige Dumoulin zal op nationale televisie te zien zijn tijdens live-uitzendingen, waar hij bij de finishstreep zijn licht over de koers zal laten schijnen. Ook schuift hij in de zomer tijdens de Tour de France bij de talkshow De Avondetappe.

Amstel Gold Race

"Ik zal voor een week of twee in de Tour zijn", licht Dumoulin toe. "En ik ga de voorjaarsklassiekers doen, zoals de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik." De Amstel Gold Race, de enige wielerklassieker op Nederlandse en Limburgse bodem, vindt dit jaar op 16 april plaats.

Professionaliseringsslag

De in 2022 gestopte Dumoulin kijkt uit naar zijn nieuwe rol. "Ik heb er zin in. Of ik nog veel wielrennen gevolgd heb sinds mijn pensioen? Ja, best wel. En wat ik heel opvallend vind, is dat er echt een professionaliseringsslag gemaakt is. Door iedereen. Op het gebied van voeding en training zijn nu echt alle ploegen superprofessioneel en gestructureerd bezig, dat was in het verleden nog wel eens anders."