Handballers Lions bedenken plan om Bocholt te verslaan

De halve finale tussen Lions en Aalsmeer. © Publiciteitsvisie
De handballers Lions hebben deze week getraind op het tactisch plan waarmee ze hopen om in de Bene-League finale Bocholt te verslaan. De finalewedstrijd zaterdag is een kopie van de finale van vorig jaar. Toen won Lions verrassend van de Belgen. Trainer Christoph Jauernik verwacht een moeilijke wedstrijd. "Alle puzzelstukjes zullen in elkaar moeten vallen, dan maken we een kans."
Kembit-Lions plaatste zich voor de finale door in de halve finale Green Park Handbal Aalsmeer te verslaan. Vorig jaar vond de finale van de Bene-League plaats op neutraal terrein in Den Bosch. Dit jaar wordt de wedstrijd gespeeld in het hol van de leeuw, in Bocholt.

Blessures

Jauernik hoopt te beschikken over een fitte selectie. In de halve finale ontbraken Joris Baart, Martijn Kleijkers en de langdurig geblesseerde Joao Ramos. Ook kon Robin Leunissen maar mondjesmaat worden ingezet. Leunissen trainde deze week nog niet mee met de selectie maar geeft aan fit te zijn voor komende zaterdag. "Ik heb een poosje gesukkeld met mijn rug, daar hebben we hard aan gewerkt en ik ben er bij zaterdag."

Geen fouten

Lions verloor dit seizoen twee keer van Bocholt in de competitie. Het team zal dus uit een ander vaatje moeten tappen komende zaterdag. Jasper Adams: "Ons sterke punt is dat we in de aanval heel geconcentreerd kunnen spelen. We mogen niet te slordig zijn want dat straft Bocholt meteen af. We moeten zelf technisch geen fouten maken."

Fans

Christoph Jauernik hoopt dat veel supporters de weg naar de hal in Bocholt zullen vinden. "Dat zou een enorme steun voor ons zijn." De finale wordt zaterdag om 20:15 uur gespeeld in Sporthal De Dambrug in Bocholt.