Volleybalsters Fast stunten in bekertoernooi

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
De volleybalsters van ARBO Rotterdam-Fast uit Gennep hebben de eerste halve finale van het bekertoernooi gewonnen. Het team toonde voor eigen publiek karakter door een 0-2 achterstand tegen Sliedrecht Sport om te buigen naar 3-2 winst. Volgende week dinsdag wordt de allesbeslissende return in Sliedrecht gespeeld.
Voor Fast is het nationale bekertoernooi belangrijker dan ooit. In de competitie staat het team onderaan in de Eredivisie dus dit is de enige kans om nog een prijs te pakken dit seizoen.

Moeizame start

In de eerste set kwam Fast tekort en verloor met 17-25. In de tweede set sloeg de Gennepse ploeg via een ace van Anne Heesakkers een gaatje van twee punten: 10-8. Maar de daaropvolgende punten gingen naar de regerend landskampioen. Met 16-25 was ook de tweede set voor Sliedrecht.

Ommekeer

In de derde set serveerde Fast sterk en begon Sliedrecht fouten te maken, het leverde de Gennepse ploeg een voorsprong op. In de slotfase werkte Sliedrecht Sport nog drie setpunten weg, maar Michelle Koolen uit Ell wist de set naar haar toe trekken: 25-23. Ook de vierde set was, ondanks een vroege voorsprong voor Sliedrecht, een prooi voor de thuisploeg. Met 25-18 sleepte Fast er een vijfde set uit. Een servicefout van De Haan gaf Fast vijf kansen om de winst binnen te slepen. Met een ace maakte de Deense Fast-speelster Rebekka Leitzke het direct af: 15-9.

Return

Volgende week dinsdag staat de return in Sliedrecht op het programma. Wanneer de dames van Fast het duel winnen, plaatsen ze zich voor de bekerfinale.