Roda JC houdt de punten in eigen huis na winst op Jong AZ

Afbeelding ter illustratie © orangepictures.nl
Roda JC heeft met een 2-0 overwinning op Jong AZ de punten in eigen huis gehouden. De Kerkradenaren kregen in de eerste helft meerdere kansen om te scoren, maar kwamen pas op slag van rust met 1-0 voor door een doelpunt van Romano Postema. Kort voor het einde bepaalde Bryan Limbombe de eindstand op 2-0.
Roda JC wilde in het Parkstad Limburg Stadion wat goed maken na de nederlaag tegen Telstar. Al vroeg in de wedstrijd werkte Xander Lambrix de bal snoeihard weg, maar het leer vloog over doelman Daniël Deen van Jong AZ heen en ging maar net naast. Even later kopte Nils Röseler de bal uit een vrije trap tegen de lat en moest doelman Deen in actie komen om een schot van Romano Postema te keren. Jong AZ creëerde in de eerste twintig minuten niets en halverwege de eerste helft schoot aanvoerder Röseler de bal met een halve omhaal tegen de lat nadat Dylan Vente hem met een hakje uit een hoekschop had aangespeeld.

Postema verzilvert voorzet Takidine

Tien minuten voor het einde van de eerste helft was Roda JC dichtbij de openingstreffer. Nils Röseler kreeg een prachtkans, maar doelman Deen keerde het schot. In de rebound knalde Xander Lambrix de bal tegen de paal. Op slag van rust kwam Roda JC verdiend op voorsprong toen Jamil Takidine, die in de basis debuteerde, vanaf de achterlijn de bal voorzette op Postema en de huurling de bal beheerst in het doel van Jong AZ schoot.

Tweede helft

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of doelpuntenmaker Romano Postema werd vervangen door Bryan Limbombe. Jong AZ liet in het eerste kwartier na de hervatting meer zien dan voor rust. Job Kalisvaart probeerde met een afstandsschot gelijk te maken, maar doelman Moritz Nicolas tikte de bal over het doel.
Roda JC speelde in de tweede helft beduidend minder dan in de eerste 45 minuten. Pas ver in de tweede helft waren de Kerkradenaren weer gevaarlijk. Lennard Hartjes kreeg de bal in de zestien, zette voor, maar de bal ging via een AZ-verdediger over de achterlijn. Deen kon de bal uit de hoekschop wegplukken voordat Hartjes kon koppen. Een schot van Iman Griffith vanaf de tweede lijn ging via een Roda-been net naast. Vijf minuten voor tijd kwam Nelson Egah iets te kort om een voorzet van Smits binnen te tikken. Kort daarna hield Moritz Nicolas zijn doel schoon toen Jong AZ met een snel genomen vrije trap de Roda-defensie verraste. Een wippertje van Anthony Smits eindigde vervolgens op het lichaam van doelman Nicolas.

Limbombe verdubbelt voorsprong

Kort voor het einde van de officiële speeltijd kwam Roda JC op 2-0. Bryan Limbombe kreeg de bal aangespeeld, omspeelde doelman Deen en schoot de bal binnen.
Roda JC stijgt door de 2-0 zege op Jong AZ naar de negende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De Kerkradenaren hebben 40 punten. Zondag gaan ze op bezoek in De Koel voor het treffen met VVV-Venlo.