VVV-Venlo pakt derde plaats na zege in Almere

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft de subtopper tegen Almere City FC na een sterke tweede helft gewonnen. In Almere stond na 90 minuten de 1-3 eindstand op het scorebord. VVV draaide een 1-0 achterstand om na rust door doelpunten van Venema, De Boer en Berden.
Bij VVV maakte Sven Braken zijn rentree in de basis en nam meteen de aanvoerdersband van Rick Ketting over. Samen met Nick Venema en Martijn Berden vormde hij de Venlose voorhoede.

Rebound

Beide ploegen konden met een goed gevoel terugkijken op hun laatste wedstrijden. De ploeg van VVV-trainer Rick Kruys begon ook sterk aan de wedstrijd en creëerde in de openingsminuten twee mogelijkheden. Maar na zo'n tien minuten moest ook VVV-doelman Ennio van der Gouw handelend optreden op een schot van Hamdi Akujobi. VVV moest in de achtervolging na 18 minuten. Jochem Ritmeester van de Kamp was de Venlose verdedigers te snel af en rondde een vlot lopende Almeerse aanval af in de rebound, 1-0. VVV kwam niet meer aan aanvallen toe, Almere zat er kort op.

Omkeren

Kruys begon na rust met twee wissels, Richard Sedlacek en Robin Lathouwers werden vervangen door Mitchell van Rooijen en Daan Huisman. Dat leverde meteen resultaat op. In de 49e minuut kopte Nick Venema de bal in de verre hoek en moest Almere-doelman Nordin Bakker 'vissen': 1-1.
Een totaal ander VVV in de 2e helft, want in de 54e minuut kwamen de Venlonaren op voorsprong. Kees de Boer had een aparte aanname in petto en rondde trefzeker af, 1-2.

Effectief

Almere capituleerde niet zonder slag of stoot. Keeper Van der Gouw moest redding brengen op schoten van Lance Duijvestijn en José Pascu. VVV verblufte echter door in een kwartier tijd de 1-0 achterstand weg te werken. Martijn Berden tekende voor het derde Venlose doelpunt in de 60e minuut met een schuiver, 1-3. Van der Gouw kreeg daarna hulp van de doelpaal bij een schot van invaller Cornelius Hansen en pakte zelf een paar minuten later een schot van Anthony Limbombe. Braken werd na ruim 70 minuten vervangen door Joep Kluskens. Almere kreeg weer grip op de wedstrijd maar kon VVV niet meer in moeilijkheden brengen.

Derde plaats

Voor beide ploegen was dit de eerste wedstrijd van de vierde en laatste periode. Door de winst op Almere City FC komt VVV met 51 punten op de derde plaats. Almere heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat vierde met 49 punten.
Voor VVV staat de derby zondagmiddag in Venlo op het programma tegen Roda JC Kerkrade.