Fortuna in gesprek met trainer Julio Velázquez over gedrag

Julio Velázquez langs de lijn bij Fortuna Sittard - PSV © Orange Pictures
Het ging dit weekend niet zo zeer over de verliespartij van Fortuna Sittard maar meer over het gedrag van de trainer. Het filmpje over Julio Velázquez die de dug-out ramt en de pionnen omver trapt ging viraal. Een doorn in het oog van de clubleiding.
Het incident gebeurde in de thuiswedstrijd tegen FC Twente afgelopen zaterdag. Technisch manager Sjoerd Ars laat aan ESPN weten: "We gaan zijn gedrag intern bespreken. Dit is iets wat wij niet goedkeuren. Hij heeft een voorbeeldfunctie.”

Te ver

De 41-jarige Velázquez reageert wel vaker emotioneel maar zaterdag ging hij volgens Ars te ver. De trainer sloeg uit frustratie met zijn vuist meermaals tegen de dug-out en gooide met technische apparatuur. Het is niet de eerste keer dat de trainer van Fortuna Sittard zich laat gaan tijdens een wedstrijd. “De vorige keer zijn we ook met hem daarover in gesprek gegaan. Uiteraard gaan we dat nu opnieuw doen.”

Norm

Ars snapt wel waarom zijn trainer kwaad werd. “Ik begrijp de frustratie van Velázquez, want die goal had ook afgekeurd moeten worden. Maar dit gedrag is niet de manier hoe je het graag ziet. Het is een punt van aandacht. Hij zit vol in zijn woede en frustratie. Daar vinden we wat van als club. Dit is niet onze norm.”
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!