Fortuna Sittard met 0-3 onderuit tegen FC Twente

Afbeelding ter illustratie © orangepictures.nl
Fortuna Sittard heeft in eigen huis met 0-3 verloren van FC Twente. Bij rust was er nog niet gescoord, maar halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers door Cerný op 0-1. Daarna besliste Ugalde binnen tien minuten met twee treffers de wedstrijd.
Fortuna Sittard moest het in eigen huis zonder de geblesseerde Yilmaz, Córdoba en Ozyakup opnemen tegen FC Twente. Ook de Tukkers misten enkele spelers.
De Sittardenaren zochten direct na het beginsignaal van scheidsrechter Dieperink de aanval via de flanken, maar kansen leverde dat niet op. Na enkele minuten lieten ook de mannen van trainer Ron Jans zich meer op de helft van Fortuna zien. Václav Cerný krulde een voorzet in de handen van doelman Ivor Pandur en een vrije trap van Michel Vlap verdween naast het Sittardse doel. Een harde voorzet van Tijjani Noslin bleef buiten bereik van de Fortuna-aanvallers.

Kans voor Buitink

De Tukkers zetten Fortuna onder druk, maar gevaar leverde dat niet op. Halverwege de eerste helft verschenen de Fortunezen wat vaker voor het doel van Lars Unnerstall. Een schot van Noslin op doel was zwak en ging naast, maar de goalie van Twente moest even later alle zeilen bijzetten om een inzet van Thomas Buitink te keren.

Bal van doellijn gehaald

Tien minuten voor rust ontstond er enige paniek in de Fortuna-defensie bij een vrije trap van Václav Cerný, maar de Sittardenaren wisten de bal uit het strafschopgebied te werken. Even later ontsnapte Fortuna aan een achterstand toen de verdediging met moeite een kopbal van Robin Pröpper van de doellijn kon halen. Op slag van rust probeerde Arianit Ferrati de bal van afstand in het doel van Twente te schieten, maar het leer landde op de vuisten van Unnerstall.

Tweede helft

Kort na de hervatting werd Úmaro Embaló onderuit gehaald, maar de vrije trap verdween ver naast het doel van Unnerstall. Direct daarna ging aan de overkant een schot van Anass Salah-Eddine maar rakelings naast en zwaaide een schot van Ricky van Wolfswinkel huizenhoog over het doel van Ivor Pandur. Fortuna mocht na een overtreding van Mees Hilgers op Úmaro Embaló vanaf de middellijn een vrije trap nemen. Het leverde enkele hachelijke momenten op voor het doel van Unnerstall, maar de bal verdween niet in het doel. Kort daarna werd Noslin in de zestien onderuit gehaald, maar de scheidsrechter bestrafte de overtreding niet. Fortuna bleef jagen op een treffer. Een schot van Embaló was te zwak om de Twentse goalie in de problemen te brengen en de defensie van Twente keerde vervolgens meerdere schoten op doel.

Twente op voorsprong

Halverwege de tweede helft kwam FC Twente op voorsprong toen Václav Cerný na een actie over de rechterkant de bal in de verre hoek schoot. Drie minuten later verdubbelde Twente de voorsprong toen Manfred Ugalde de bal tegen de touwen schoot. Twente voetbalde gemakkelijk en op aangeven van Cerný tikte Ugalde de 0-3 in het Sittardse doel. Tijjani Noslin en Kristijan Bistrovic probeerden daarna Lars Unnerstall met afstandsschoten te verschalken, maar konden de Twentse doelman niet in de problemen brengen.
Fortuna blijft met 29 punten elfde in de eredivisie en speelt vrijdag uit tegen Volendam.