Quinty Schoens net naast podium in Italiaanse rittenkoers

Quinty Schoens (rechts op de foto) rijdt naar een vierde plek in Trofeo Ponente in Rosa © Orange Pictures
Wielrenster Quinty Schoens heeft de Italiaanse rittenkoers Trofeo Ponente in Rosa als vierde in het algemeen klassement afgesloten.
De wielrenster van Parkhotel Valkenburg wist tijdens de laatste etappe in het klassement nog een plek op te schuiven.

Plaatsje opgeschoven

Ze begon de etappe met start en finish in Diano Marina als vijfde. In de laatste spannende bergachtige rit eindigde ze als vijfde op 48 seconden van de Franse ritwinnares Lena Gerault. Dat was genoeg om in het algemeen klassement Federica Damiana Piergiovanni voorbij te gaan.

Bevestiging

De Zwitserse Jolanda Neff van Team Trek-Segafredo, die met Quinty Schoens over de streep kwam, won het algemeen klassement. Dat de uit Stein afkomstige Schoens met Neff in de bergrit kon strijden voor de seconden is een bevestiging van haar kwaliteiten als wielrenster.

Olympisch kampioen

Jolanda Neff is de regerend Olympisch kampioen mountainbiken. Schoens is pas sinds kort volledig profrenster, eerder combineerde ze wielrennen met een loopbaan als triatleet.

Twee ritten minder

De tweede editie van Trofeo Ponente in Rosa kende organisatorisch de nodige problemen. Van de in totaal zes ritten werden er twee wegens omstandigheden geannuleerd.