Dapper Fast speelt halve finale beker met afscheid in hoofd

Volleybalteam Fast seizoen 2022-2023 © Orange Pictures
De volleybalsters van Fast weten dat ze bezig zijn aan de laatste weken in het zwart-roze shirt. Het bestuur maakte al eerder bekend volgend seizoen de stekker eruit te trekken. Daarom willen de speelsters tijdens de halve finalewedstrijd in de beker alles geven om alle vrijwilligers, sponsoren en fans te bedanken.
Het besluit om te stoppen viel in januari rauw op het dak van het Gennepse team. Volgens het bestuur van ARBO-Rotterdam Fast is het volgend jaar financieel onhaalbaar om op eredivisieniveau nog een rol van betekenis te kunnen spelen.

Pijn

En dus trainen de speelsters de komende weken in de wetenschap dat half april, als het seizoen erop zit, het team ophoudt te bestaan. Veerle van den Heuvel is er vanaf het begin al bij en speelt zeven seizoenen in het shirt van de eredivisionist. "Het doet heel veel pijn, alles waar we zo hard voor hebben gewerkt, is dadelijk gewoon weg." Hoewel volleybalclub Somas Activia uit Sint Anthonis het verzoek heeft gedaan om de eredivisielicentie over te nemen van Fast heeft iedere speelster een ander toekomstplan. Van den Heuvel heeft bijvoorbeeld besloten om na dit seizoen te stoppen op dit niveau.

Trots

Hoewel Fast een moeizaam seizoen heeft en bijna alle wedstrijden verloren gingen, hebben de volleybalsters zich wél geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. Tegenstander is de nummer vier op de ranglijst Sliedrecht Sport. Het is voor de selectie het hoogtepunt van het jaar zegt trainer Jacek Ziemba. "Ik ben heel trots op deze meiden, dat ze na zo veel nederlagen tóch gemotiveerd blijven. We hebben enorme zin in de bekerwedstrijd dat geeft ons extra motivatie en kracht om te blijven knokken. In het bekertoernooi zijn al gekkere dingen gebeurd, wie weet, alles is mogelijk."

Dank

De speelsters zien de twee duels, 14 maart thuis en 21 maart uit, als een ideaal moment om afscheid te nemen. Michelle Koolen uit Ell vindt het een grote eer om in de halve finale van de beker te staan. "Zeker als je kijkt naar onze positie op de ranglijst. Ik zie het als een manier om onze grote dank te uiten aan de fans, vrijwilligers en sponsoren. Zij hebben jarenlang geïnvesteerd in een heel fijn team, ik hoop dat we iets moois kunnen laten zien."