Late penalty nekt Fortuna Vrouwen in Den Haag

Afbeelding ter illustratie © orangepictures.nl
De Fortuna Vrouwen hebben in Den Haag met 1-0 verloren van ADO. Een penalty vier minuten voor tijd nekte de vrouwen uit Sittard-Geleen in de Hofstad.
Beide teams wisten in het eerste deel van de wedstrijd nauwelijks kansen te creëren. Een vrije trap van Kayra Nelemans na een overtreding van Tessa Wullaert op Liz Rijsbergen eindigde halverwege de eerste helft in de muur. Een indraaiende hoekschop van Alieke Tuin werd kort voor rust door de Haagse defensie onschadelijk gemaakt.

Buitenspel

Tien minuten na de hervatting leek het team van coach Roger Reijners op voorsprong te komen toen María Ólofsdottir Gros de bal tegen de touwen schoot. Het doelpunt werd wegens buitenspel echter niet toegekend. Enkele minuten eerder zag ADO een kans teniet gedaan door keepster Diede Lemey. Ook een schot van Liz Rijsbergen eindigde in de handen van de doelvrouw uit Sittard-Geleen.

Strafschop

Vier minuten voor tijd kreeg ADO een strafschop en Jaimy Ravensbergen faalde niet vanaf 11 meter. De 1-0 achterstand wist Fortuna in de resterende tijd niet meer weg te werken, zodat de punten in Den Haag bleven.

Derde

Fortuna Vrouwen blijft met 29 punten derde in de Azerion Eredivisie Vrouwen en vervolgt de competitie op 24 maart a.s. in eigen huis tegen hekkensluiter Excelsior.