Telstar klopt Roda JC in sneeuwachtig Kerkrade

Roda-doelman Moritz Nicolas © Orange Pictures
Roda JC heeft thuis verloren van Telstar, een concurrent in de strijd om een play-offplek. Op een besneeuwd veld in Kerkrade ging de ploeg van Edwin de Graaf met 1-2 onderuit.
Roda JC bracht in eigen huis aanvallend te weinig en zag Telstar met geconcentreerd verdedigen en efficiëntie in de voorlinie de punten meenemen uit het matig gevulde Parkstad Limburg Stadion.

Veel balbezit

De Kerkradenaren begonnen voor de tweede wedstrijd op rij in een 5-3-2 systeem. Terwijl de sneeuw steeds heviger neerdwarrelde in Kerkrade, begonnen beide ploegen afwachtend aan de wedstrijd, met allebei een kleine kans. Na 20 minuten kwam Telstar op voorsprong. David Min zorgde met een strak schot in de korte hoek voor de 0-1. Roda JC had wel veel de bal in de eerste helft (75 procent), maar creëerde niet veel grote kansen. Sami Ouaissa zag zijn schot uit de draai gekeerd worden door Telstar-goalie Joey Houweling en Guus Joppen kopte vrijstaand naast.

Oranje bal

Tussen de Roda-mogelijkheden door was het veld inmiddels wit geworden waardoor de lijnen en de bal steeds slechter zichtbaar werden. Het betekende de entree van de oranje bal. Met die bal kreeg Min nog de kans op 0-2, maar Roda-doelman Moritz Nicolas voorkwam met een goede redding een dubbele achterstand bij rust.
Jay Kruiver (links) en Romano Postema in duel © Orange Pictures

Van de lijn

Na rust was de witte bal weer terug en kreeg Roda JC een grote kans op de gelijkmaker. Een schot van Ouaissa werd van de lijn gehaald door Thomas Oude Kotte. In de daaropvolgende counter hield Nicolas zijn ploeg wederom op de been met een redding op een schot van Min, die de gevaarlijkste speler was aan de kant van de Witte Leeuwen. Roda JC had in de tweede helft wederom veel de bal en creëerde ook wat meer mogelijkheden dan in het eerste bedrijf. Terrence Douglas schoot naast en invaller Arjen van der Heide stuitte op Houweling. Telstar was in een van de spaarzame kansen dichtbij 0-2 via Christos Giousis.

Penalty

In aanloop naar het het slotkwartier bracht Roda-trainer De Graaf met Lennard Hartjes en Lennerd Daneels nieuwe frisse versterkingen, maar het gewenste resultaat, een of meer doelpunten, kwam er niet. Aan de andere kant besliste Telstar zeven minuten voor tijd de wedstrijd. Roda-aanvoerder Nils Röseler haalde de snellere Min neer en Giousis was ijskoud vanaf de strafschopstip. Roda JC kwam nog op 1-2 via Dylan Vente, maar dé kans op de 2-2 kwam er niet meer.

Derby

Door de nederlaag zakt Roda JC naar de 13e plaats, wel met uitzicht op een play-offplek. Komende maandag speelt Roda JC opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt Jong AZ op bezoek in Kerkrade.