MVV verliest met 4-1 in Breda

MVV heeft via Ruben van Bommel de gelijkmaker gescoord © Frank Kerbusch Publiciteitvisie
MVV heeft de uitwedstrijd bij NAC met 4-1 verloren. De Maastrichtse club kon na de mooie gelijkmaker van Ruben van Bommel slechts kortstondig hopen op een overwinning in Breda.
In de laatste drie minuten voor rust incasseerde de ploeg van trainer Maurice Verberne twee doelpunten. Die marge kon in de tweede helft niet meer worden ingehaald.

Concurrent

MVV begon met één punt voorsprong aan het duel met opponent NAC. De Maastrichtse ploeg kwam op een drassige grasmat de eerste tien minuten ongeschonden door, maar daarna werd de druk van NAC groter. Na een aantal gemiste schoten op het doel van Romain Matthys, moesten de Sterrendragers in de 20e minuut het openingsdoelpunt incasseren. Rico Zeegers kon een voorzet niet onderscheppen, waarvan Elias Mar Omarsson profiteerde, 1-0.

Prachtige krul

MVV zette sporadisch een tegenaanval in, maar door een onnauwkeurige laatste pass of een misverstand week het gevaar. In de 33e minuut kwam via een goede actie van Jarne Steuckers de bal voor de voeten van Ruben van Bommel. Met een prachtig gekrulde bal liet hij NAC-doelman Roy Kortsmit kansloos en werd het 1-1.

Achterstand

In de 43e minuut kreeg de ploeg van Maurice Verberne een uitgelezen kans op een voorsprong. Blummel kon vanaf links oprukken, maar zijn voorzet was te scherp voor Steuckers. Koen Kostons kon wel nog net bij de bal. De hoek was scherp en via de paal sprong de bal terug het veld in. Drie MVV'ers tegen een minderheid aan NAC-verdedigers leverde geen voorsprong op voor de gasten. In de daaropvolgende aanval scoorde Jort van der Sande de 2-1. En nog net voor het rustsignaal maakte Omarsson, na geduw, zijn tweede doelpunt van de avond waardoor NAC met 3-1 leidde.

Brutaler

Met die twee doelpunten achterstand begon MVV in eerste instantie brutaal aan de tweede helft. Dat leverde een paar mogelijkheden op, maar niet meer dan dat. Clint Essers verving Tim Zeegers op de rechtsback-positie. Na 66 minuten kwamen Rayan El Azrak en Dailon Livramento in het veld om Koen Kostons en Sven Blummel te vervangen. Die wissels zorgden niet voor het gewenste effect. In de slotfase scoorde Omarsson zijn derde doelpunt van de avond. De vrijstaande aanvaller profiteerde opnieuw, waardoor de eindstand 4-1 (87') werd.

Ranglijst

NAC passeert MVV op de ranglijst en heeft nu twee punten meer dan de Maastrichtse club. MVV zakt een plaats en staat achtste. De wedstrijd van Almere City, dat aan kop ligt in de 3e periode, werd afgelast.
De bekendmaking van de winnaar van deze periode, laat dus nog even op zich wachten. PEC Zwolle, dat al een periodetitel heeft, en NAC staan nu aan kop. Almere heeft nog een wedstrijd tegoed.