Twee VVV'ers ontbreken in duel tegen FC Den Bosch

VVV'er Tristan Dekker in duel met twee MVV-spelers. © Orange Pictures
Met FC Den Bosch stuit VVV-Venlo vrijdag in de Koel op een ploeg die vorige week nog de internationale media haalde. Het als achttiende geklasseerde team van de inmiddels ontslagen coach Jack de Gier, ging immers met 13-0 de bietenbrug op tegen PEC Zwolle.
Bij VVV ziet de wereld er een stuk rooskleuriger uit. Al missen de Venlonaren vrijdag wel twee spelers

Vierde plek

De Venlonaren staan op een zeer verdienstelijke vierde plek op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst. Het zou zomaar kunnen dat VVV over een paar dagen de derde plaats bezet. Nummer drie Almere City is aanstaande maandag tenslotte de volgende tegenstander.

Niemand sparen

"We zijn natuurlijk zeer tevreden met onze positie", zegt coach Rick Kruys. "Dit had op voorhand niemand verwacht. Maar natuurlijk proberen we zo hoog mogelijk te eindigen." Kruys zegt vrijdag geen rekening te gaan houden met de wedstrijd van maandag. "We gaan niemand sparen."

Overwinning afgedwongen

De coach haalt ook voldoening uit de recente vorm van zijn team. Een week geleden won VVV met 0-1 bij MVV Maastricht en dat dwong zijn ploeg op overtuigende wijze af, vindt Kruys. "We hebben daar een bepaald spel laten zien waar ik heel tevreden over ben. Aan de bal was het goed, maar ook als ik kijk naar hoe mijn spelers zich verdedigen, hier en daar voor een bal gooiden, dan ben ik daar heel tevreden over."

Geen Dekker

Tegen Den Bosch kan Kruys geen beroep doen op de al langere tijd geblesseerde Thijme Verheijen. Daarnaast ontbreekt Tristan Dekker, die hoogstwaarschijnlijk door Robin Lathouwers wordt vervangen.

Live

De wedstrijd VVV-Venlo - FC Den Bosch begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan, net als NAC Breda - MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade - SC Telstar, live te volgen via L1 Radio.