Witte rook verwacht: MVV en Verberne willen met elkaar door

Maurice Verberne tijdens MVV - PEC Zwolle © Frank Kerbusch/PubliciteitsVisie
Maurice Verberne blijft naar verwachting ook na dit seizoen de coach van MVV Maastricht. Technisch directeur Ronny van Geneugden en de oefenmeester zelf willen graag met elkaar door.
"De gesprekken die we met elkaar hebben gevoerd, zijn positief", zegt Verberne, die tegelijkertijd aangeeft dat de contractverlenging nog niet beklonken is.

Commissarissen

De bal ligt nu immers bij de Raad van Commissarissen van de club. Zij moeten akkoord gaan met een langer verblijf van Verberne bij de Sterrendragers. Volgende week zou al witte rook kunnen volgen in de Geusselt. Het huidige contract van de hoofdtrainer loopt aan het eind van dit seizoen af.

Souren terug

Verberne en zijn spelers trekken eerst vrijdag naar Breda, waar een uitwedstrijd tegen NAC op het programma staat. Nicky Souren is onderdeel van deze wedstrijdselectie. Hij herstelde snel, van wat eerst een zware blessure leek, en kan vrijdag in principe het hele duel spelen. Verdediger Rein van Helden ontbreekt; hij is vanwege vijf gele kaarten automatisch geschorst.

Geen druk

Wedstrijden in het Rat Verlegh Stadion horen doorgaans tot de meest sfeervolle van de Keuken Kampioen Divisie. "Dit zijn de duels waar je het voor doet", zegt Verberne. "Met alle respect voor de kleinere clubs, maar voor 15.000 toeschouwers spelen, daar word je profvoetballer of coach voor. Ik heb niet het idee dat het voor mijn spelers extra druk met zich meebrengt."

Serie

Het is een belangrijk duel voor MVV. De Maastrichtenaren staan zevende en hebben één punt meer dan NAC Breda. De nummer negen die virtueel het laatste play-offticket in handen heeft. De punten zijn bij een onderling duel dus veel waard. "De jongens zijn gebrand om een serie neer te zetten, want we willen heel graag de play-offs halen. En de laatste weken bieden qua spel genoeg handvaten, ook al zijn de resultaten wisselvallig."

Live

De wedstrijd NAC Breda - MVV Maastricht begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is, net als VVV-Venlo - FC Den Bosch en Roda JC - Telstar, live te volgen via L1 Radio.