Handballer Kaj Geenen debutant bij Oranje

Handballer Kaj Geenen maakt zijn debuut in Oranje © L1
Handballer Kaj Geenen debuteert voor Oranje in de EK kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië.
De 19-jarige linkerhoekspeler van Bevo heeft de tijdens de trainingen bondscoach Staffan Olsson overtuigd van zijn kwaliteiten. Geenen krijgt de voorkeur boven Donny Vink van Aalsmeer. Na het wereldkampioenschap in Polen moest de bondscoach op zoek naar een nieuwe linkerhoekspeler omdat Jeffrey Boomhouwer gestopt is als international.

Pas één seizoen BENE-League

Het debuut van Geenen is opmerkelijk omdat hij pas bezig aan zijn eerste seizoen in de hoofdmacht bij Bevo. Dit seizoen was hij in de BENE-League één van de weinige lichtpuntjes voor de club uit Panningen. Geenen is blij dat hij onder clubcoach Richard Curfs de kans heeft gekregen om zich te bewijzen.

Indruk gemaakt

Geenen heeft niet alleen de afgelopen dagen bij bondscoach Olsson indruk gemaakt, ook zijn meer ervaren ploeggenoten van Oranje hebben tijdens de trainingen positief kennis gemaakt met hem. "Het is voor zijn leeftijd echt een hele goede speler. En wat belangrijk is, er staat ook een hele goede en frisse kop op", zegt spelmaker Luc Steins. "En wat ook fijn is, ik kan Limburgs met hem spreken, ook in het veld. Het is tenminste niet zo'n nep-Limburger zoals die van Smits. Die willen of kunnen geen Limburgs spreken," zegt de vedette van Paris Saint Germain met een grote schaterlach.

Neef van Max Verstappen

"Vanaf mijn twaalfde ben ik serieus met handbal bezig. Met hard trainen probeer ik mijn doelen te bereiken. Ik wil uiteindelijk graag profhandballer worden", legt Geenen enthousiast uit. Hard werken en een focus hebben zit voor een groot deel in zijn familie. Geenen is een neef van Max Verstappen. "Onze familie is heel erg trots op wat hij in zijn loopbaan al gepresteerd heeft. Als ik hem soms over de boordradio hoor, herken ik mij daar zelf ook wel in. Als ik ergens voor ga dan wil ik dat net als Max ook bereiken." Nu hij international is hoeft het op toekomstige familiefeestjes niet meer alleen over Formule 1 te gaan. "Nee, dat gebeurt toch al niet. Ze weten dat ik op hoog niveau handballer ben en Max, Jos en Victoria vragen ook steeds aan mij hoe het gaat", besluit Geenen voordat hij zich klaar gaat maken voor de training van Oranje.

EK in Duitsland

Nederland is voor de kwalificatie voor het EK 2024 ingedeeld bij Kroatië, Griekenland en België. De eerste twee kwalificatiewedstrijden leverden alleen winst op tegen België. Tegen Griekenland werd er onverwacht verloren. De twee best geklasseerde ploegen van de poule kwalificeren zich voor het EK. Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 28 januari 2024. De speelsteden zijn Düsseldorf, Berlijn, Hamburg, Mannheim, München en Keulen.