Roda-speler Vossebelt: 'Hier hunkerden we naar'

Jong_FC_Utrecht__Roda_JC © Orange Pictures
Na drie verloren wedstrijden zonder doelpunten is de opluchting na de overwinning op Jong FC Utrecht groot bij de spelers van Roda JC Kerkrade. "Drie punten, dat is het beste medicijn om uit de vormcrisis te komen."
De ploeg van trainer Edwin de Graaf won maandagavond met 1-3 van de talenten van FC Utrecht. Roda klimt door de overwinning naar plek tien op de ranglijst.

Ander systeem

Jong FC Utrecht bungelt onderaan de ranglijst en dat bleek het ideale medicijn voor de ploeg uit Kerkrade dat de laatste wedstrijden met een broos zelfvertrouwen speelde. Trainer Edwin de Graaf wist na drie verliespartijen dat hij wat moest veranderen. Hij greep in: Roda speelde voor het eerst in een ander systeem met vijf verdedigers. De Graaf is opgelucht dat zijn aanpak aansloeg. "We hebben nu een man meer achterin, we staan compacter en geven daardoor minder weg. Ik hoop dat dit de ploeg meer vertrouwen geeft richting de volgende wedstrijden." Roda klimt naar de tiende plek en maakt nog steeds kans op het halen van de play-offs.

Topscorer

Dylan Vente, die zes wedstrijden niet wist te scoren, pakte met zijn twee doelpunten weer de koppositie in het klassement voor topscorers in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik ben blij dat ik weer twee keer op het scorebord stond, deze lijn wil ik doortrekken." Vente staat met 16 doelpunten bovenaan, gevolgd door Emil Hansson van Heracles met 15 doelpunten.