Roda vindt eindelijk het doel en wint weer na nederlagen

Dylan Vente scoort 0-1 vanaf elfmeter tegen Jong Utrecht © Orange Pictures
Roda JC heeft maandagavond op bezoek bij Jong Utrecht gedaan wat het doen moest: winnen. De Kerkraadse ploeg was met 1-3 sterker dan de Utrechtse ploeg, die laatste staat in de Eerste Divisie.
Twee Kerkraadse doelpunten werden gescoord door Dylan Vente. De spits scoorde voor rust vanaf elfmeter, in de tweede helft zette Vente zijn ploeg meteen na de gelijkmaker van Jong Utrecht op het spoor van de drie punten. Invaller Bryan Limbombe nam in de extra tijd de 1-3 voor zijn rekening.

Woord

Roda JC-trainer Edwin de Graaf hield zijn woord. Na de mindere prestaties afgelopen weken, drie wedstrijden op rij verlies en niet gescoord in dik 270 minuten, had hij zijn team gewijzigd. Bryan Limbombe verdween naar de bank, net zoals Lennard Hartjes (hoewel hij ook niet wedstrijdfit was) én De Graaf koos op sportcomplex Zoudenbalch voor vijf man in de defensie: 5-3-2-opstelling.

Beginfase

Er gebeurde weinig in de eerste minuten. Roda breidde voorzichtig aan enkele aanvallen, met Sami Ouaissa vaak als startpunt. Pogingen van Niek Vossebelt en Dylan Vente leverden nog niets op. Omdat de beloften van FC Utrecht aanvallend weinig tot niets lieten zien, kwam de wedstrijd moeilijk op gang. Dat veranderde in de 22e minuut. Terrence Douglas werd bij het opzetten van een een-tweetje met Dylan Vente, in het strafschopgebied neergelegd. Vanaf elfmeter scoorde clubtopscorer Dylan Vente en bracht Roda JC op 0-1. Tot aan de pauze gebeurde er vervolgens opnieuw weinig opzienbarends, de Kerkraadse voorsprong kwam niet in gevaar. 0-1 bij rust dus.

Antwoord

De Utrechtse talenten worden getraind door ex-Roda JC-trainer Darije Kaledzic. In hun vorige thuiswedstrijd versloegen ze NAC Breda nog met 4-1.Daar kwamen ze tegen de Kerkraadse ploeg geen secondebij in de buurt. Kalezic's team kreeg in de 48e minuut de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd. Roda kwam goed weg toen een voorzet door doelman Moritz Nicolas niet gepakt werd. Maar verdediger Xander Lambrix voorkwam erger. Jong Utrecht scoorde na een uur toch. En ook via een strafschop. Die werd door Jesse Schuurman veroorzaakt. Utrecht-aanvaller Anthony Descotte tekende voor de 1-1. Roda antwoordde meteen. Dylan Vente zette zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Het sein voor Kalezic om vier wissels toe te passen. Bij Roda ging Niek Vossebelt eraf, Teun Bijleveld verving hem op het middenveld.
Probleemloos
Roda kwam niet meer in moeilijkheden. Het voetbalde gecontroleerd het restant uit en spaarde zich met het oog op de komende wedstrijden. Sami Ouaissa werd een paar minuten voor het eind gewisseld, invaller Bryan Limbombe maakte de vijf minuten en de drie minuten extra, vol. Bijna scoorde de aanvaller nog, maar zijn schot spatte op de lat uiteen. In de slotfase miste een andere invaller, Arjen van der Heide een dot van een kans. Hij stuitte op doelman Thijmen Nijhuis. In de extra tijd was het slotakkoord voor Limbombe. Nu was zijn actie wel doeltreffend.

Twee thuiswedstrijden

Roda klimt door de zege van de 12e plek naar de 10e plaats. Roda JC speelt twee thuisduels op rij. Komende vrijdag is Telstar te gast in Kerkrade, de maandag erna komt Jong AZ op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion.