Oranjeleeuwinnen spelen in april in Fortuna-stadion

Het Fortuna Sittard Stadion. © Orange Pictures
Het stadion van Fortuna Sittard is op vrijdag 7 april het decor voor een oefeninterland van de Oranjeleeuwinnen.
Dat heeft de KNVB maandag bekendgemaakt. In de voorbereiding op het WK speelt de ploeg van bondscoach van Andries Jonker in Sittard tegen Duitsland. Net als Nederland heeft ook Duitsland, de nummer twee op de wereldranglijst, zich geplaatst voor het WK komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland.

Limburg

De interland in Sittard is een mooie bekroning voor de opmars van het Limburgse vrouwenvoetbal. In de selectie van de Oranjeleeuwinnen zitten doorgaans met Lieke Martens, Dominique Janssen, Lynn Wilms en Romée Leuchter vier speelsters uit Limburg. Daarnaast is Fortuna Sittard sinds dit seizoen actief in de Vrouwen Eredivisie. Daarin wist de Sittardse ploeg zondag nog knap te winnen van koploper FC Twente. Met Alieke Tuin heeft Fortuna ook een speelster die actief is bij de Oranjevrouwen.

De Koel

De laatste keer dat Nederland en Duitsland elkaar troffen werd er ook gespeeld in Limburg. Op 24 februari 2021 won Oranje in De Koel in Venlo met 2-1 door doelpunten van Jackie Groenen en Danielle van de Donk.

Voorbereiding

De Oranjeleeuwinnen zijn in volle voorbereiding op het WK. Afgelopen maand werd al twee keer geoefend tegen Oostenrijk en naast de wedstrijd tegen Duitsland speelt Oranje in april ook nog een oefeninterland tegen Polen. Op 23 juli begint voor Nederland het WK met een groepswedstrijd tegen Portugal. De Verenigde Staten en Vietnam zijn de andere tegenstanders in de groepsfase.
De kaartverkoop voor het duel tussen Nederland en Duitsland start later deze week.