Straffen en chaotisch slot breken Eaters op in kwartfinale

De Limburgse ijshockeyers in actie in Herentals. © L1
In de BENE League ijshockey is de kwartfinale het eindstation gebleken voor Snackpoint Eaters Geleen. Herentals troefde de ploeg uit Geleen ook in het tweede duel van de best-of-three serie af: 5-4.
In de openluchtarena in Herentals had Eaters alleen aan een overwinning genoeg om nog uitzicht te houden op een beslissingsduel, en dus een route naar de halve finale. Zover kwam het, mede door een tumultueus slot, niet.

Eerder verlies

Eaters verloor zaterdag op het eigen ijs al met 4-8 van de Belgen. Zondag leek zo’n doelpuntrijke ontmoeting er in de eerste periode bepaald niet in te zitten. Herentals scoorde in die eerste periode de enige goal via Emiel Goris. Eaters zat ondertussen te vaak op de strafbank om de opponent pijn te kunnen doen.

Knock-out

De Geleense equipe sloeg in de tweede periode wel razendsnel toe, via een treffer van Nick Verschuren. Herentals antwoordde echter op z’n Fins: in een tijdsbestek van twee minuten zetten Roope Niskanen en Ville Saloranta een 3-1 score op het bord. Daarmee dreigde de knock-out voor Eaters, maar nog voor het eind van de periode zorgde Rolan Loos met een raak schot voor hernieuwde hoop: 3-2.

Exit Eaters

En er zat nog meer in voor Eaters: Kai Willems hielp met een fraaie tip-in het team van Jeffrey van Iersel over het dode punt, en zo stond het opnieuw gelijk. Een turbulent slot zou volgen: Lowie Vreys scoorde drie minuten voor tijd voor de Herentalse 4-3, maar wéér richtte Geleen zich op en binnen de minuut schoot Verschuren de 4-4 binnen. Het slotakkoord was echter voor de Belgen: Niskanen vuurde weer een minuut later raak: 5-4, en exit Eaters.

Troosttoernooi

Voor Eaters en alle andere verliezers in de kwartfinales rest nu alleen nog de Coupe der Lage Landen, een niet al te prestigieus troosttoernooi.