Handbalsters herstellen zich tegen Denemarken

Inger Smits © Orange Pictures
De Nederlandse handbalsters hebben de Golden League in Eindhoven afgesloten met een overwinning op Denemarken.
De ploeg van bondscoach Per Johansson versloeg de nummer 3 van het laatste WK en verliezend EK-finalist met 28-21. Oranje, met de Geleense Inger Smits in de gelederen, herstelde zich daarmee van de afstraffing een dag eerder door regerend wereld- en Europees kampioen Noorwegen (22-33).

Volle hal

De ploeg van Johansson liet het tegen de Noorse vrouwen vooral na de rust afweten. "We moeten ons schamen voor die tweede helft", zei Johansson bij Ziggo Sport, kort voor het het begin van de wedstrijd tegen Denemarken. "De chemie, connectie en het ritme ontbraken toen. We moeten beter en vooral gedisciplineerder zijn. Het is heel fijn om in zo'n volle en luidruchtige hal te spelen, maar we moeten het publiek wel wat teruggeven."

Herstel

De Zweedse bondscoach van Oranje zag tegen Denemarken het gewenste herstel. Zijn ploeg stond al snel met 4-0 voor en leidde bij rust met 13-11. In de tweede helft liepen de handbalsters ver weg Denemarken.

Golden League

Nederland had donderdag in Eindhoven al overtuigend gewonnen van Tsjechië (37-29). De Golden League is op initiatief van Nederland, Noorwegen en Denemarken in het leven geroepen. De landen spelen onderling oefenwedstrijden, waarbij steeds een ander land wordt uitgenodigd.