Fortuna Vrouwen stunt met zege op Twente-tiental

Tessa Wullaert © Fortuna Media
De vrouwen van Fortuna hebben voor een stunt gezorgd in de Eredivisie. In Sittard werd FC Twente, dat dit seizoen onklopbaar leek, met 2-1 verslagen.
Het is voor het eerst dit seizoen dat FC Twente punten verspeelt. De Enschedese ploeg speelde een groot gedeelte van de wedstrijd met tien speelsters.

Zwakke penalty

De Fortuna Vrouwen wist dat ze aan een zware wedstrijd begonnen. Afgelopen december won FC Twente thuis nog met 6-0 van de ploeg van Roger Reijners. Na een kwart wedstrijd kopte Twente-speelster Fenna Kalma de bal op de paal. In de daaropvolgende aanval gebeurde een cruciaal moment voor de wedstrijd. Caitlin Dijkstra haalde Fortuna-spits Tessa Wullaert neer. Dijkstra kreeg rood en Fortuna een penalty. Het was niet Tessa Wullaert, maar Anna Knol die achter de bal ging staan. Haar penalty was zeer zwak, waardoor Twente-keepster Daphne van Domselaar eenvoudig kon redden.

Eigen doelpunt

Diezelfde Knol leek even later de schlemiel van de wedstrijd te worden. Bijna als een spits verschalkte ze haar eigen doelvrouw en zette ze Twente onbedoeld op voorsprong: 0-1.

Late winnende goal

In de tweede helft kantelde de wedstrijd. Fortuna kreeg een makkelijk gegeven penalty. Dit keer ging Wullaert wel achter de bal staan en scoorde de Belgische de gelijkmaker. In de slotfase ontstonden veel ruimtes en gingen beide ploegen ook voor de overwinning. Die zege kwam er voor Fortuna. Na een goede aanval maakte Hanna Huizenga in de extra tijd het winnende doelpunt.

Stand

Door de overwinning staat Fortuna nog steeds stevig op een derde plaats in de Vrouwen Eredivisie, wel op ruime achterstand van nummers één en twee FC Twente en Ajax.