Handbalsters in Golden League hard onderuit tegen Noorwegen

Inger Smits © Orange Pictures
De Nederlandse handbalsters, met Inger Smits uit Geleen in de gelederen, hebben in de Golden League een forse nederlaag moeten incasseren.
Noorwegen, de regerend wereld- en Europees kampioen, was in Eindhoven met 33-22 te sterk voor de ploeg van de Zweedse bondscoach Per Johansson. Oranje kon in de eerste helft aardig bijblijven, maar na een ruststand van 13-15 liep Noorwegen in het tweede half uur ver weg.

Overwinning

Nederland had donderdag wel vrij overtuigend gewonnen van Tsjechië (37-29). De handbalsters sluiten de wedstrijdenreeks in eigen land zondag af tegen Denemarken. De Golden League is op initiatief van Nederland, Noorwegen en Denemarken in het leven geroepen. De landen spelen onderling oefenwedstrijden waarbij steeds een gastland wordt uitgenodigd.

Blessure

Laura van der Heijden ontbrak in de selectie van Johansson. De rechteropbouwspeelster liep tegen Tsjechië een lichte knieblessure op en komt ook tegen Denemarken niet in actie.
In oktober vorig jaar won Oranje in de Noorse stad Stavanger wel van de wereldkampioen. Toen werd het 33-24 voor de Nederlandse vrouwen.