Teambaas Verstappen: 'Dit is de best mogelijke start'

Max Verstappen in Zandvoort geflankeerd door de Red Bull Racing-kopstukken Christian Horner (links) en Helmut Marko (rechts). © Red Bull Content Pool
Teambaas Christian Horner van Red Bull had zich geen betere start van het seizoen kunnen wensen.
Zijn coureurs Max Verstappen en Sergio Pérez eindigden in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Bahrein respectievelijk als eerste en tweede en beginnen zondag om 16:00 uur dus vanaf de voorste startrij aan de eerste race van 2023.

Best mogelijke uitgangspositie

"Met onze auto's op de eerste rij hebben we de best mogelijke uitgangspositie voor de race", zei Horner. "Maar de punten worden natuurlijk pas op zondag verdeeld. We weten van vorig jaar dat het belangrijkste is om te finishen." Verstappen en Pérez vielen toen in de slotfase uit met technische problemen.

Spannende kwalificatie

"We hebben een geweldige startpositie. Maar we moeten hard werken om dit om te zetten in punten", aldus Horner, die een "heel spannende kwalificatie" had gezien met kleine verschillen. De eerste zeven coureurs zaten binnen zeven tienden van een seconde van elkaar.

Live

De Grand Prix van Bahrein begint zondag om 16:00 uur Nederlandse tijd. De race is dan live te volgen via een liveblog op 1Limburg.
Bekijk de uitgebreide voorbeschouwing op de eerste F1-race van 2023 in L1's autosportprogramma Pitlane: