Lions naar finale BENE-League

De halve finale tussen Lions en Aalsmeer. © Publiciteitsvisie
De handballers van Lions zijn er in geslaagd om de finale van de BENE-League te halen. In de tweede halve finalewedstrijd speelde de ploeg uit Sittard-Geleen met 29-29 gelijk tegen Aalsmeer.
Lions begon het duel met één doelpunt voorsprong. De uitwedstrijd tegen Aalsmeer was op donderdag met 28-29 door de Limburgers gewonnen.

Goede start

Na een kwartier spelen had de thuisploeg al een voorsprong van 4 doelpunten opgebouwd (10-6). Aalsmeer knokte zich voor rust echter nog terug tot 16-14.

Sterk uit de kleedkamer

Aalsmeer kwam na de pauze sterk uit het kleedlokaal en werkte de achterstand binnen 3 minuten weg (17-17). Na 13 minuten in de tweede helft kwam Aalsmeer voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (21-22) en was de achterstand uit het eerste duel weggewerkt.

Spannende slotfase

In een spannende slotfase moest Lions het de laatste tien minuten zonder cirkelspeler Jonas Dell doe. De Duitser liep tegen zijn derde tijdstraf op en moest na een reglementaire rode kaart het duel vanaf de tribune volgen.

Gelijkmaker

Trainer Christoph Jauernik kon in het duel weer beschikken over Robin Leunissen. De speler werd, na een paar weken blessureleed, door de medische staf fit genoeg bevonden. Leunissen werd logischerwijs slechts sporadisch ingebracht. In de laatste minuten van de wedstrijd scoorde Leunissen echter een paar belangrijke treffers voor Lions. Een halve minuut voor het eindsignaal scoorde Phillip Hempel de beslissende 29ste treffer voor Lions. Aalsmeer maakte uiteindelijk in de slotseconden gelijk, maar kwam uiteindelijk één treffer tekort.

Finale tegen Achilles Bocholt

De finale van de BENE-League gaat tussen Lions en Achilles Bocholt. De Belgische ploeg schakelde in hun halve finale Sporting Pelt uit. De finale wordt op zaterdag 18 maart in Bocholt gespeeld.