Max Verstappen start Formule 1-seizoen op pole position

Max Verstappen in actie in een donker Bahrein. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen begint het nieuwe Formule 1-seizoen op de best mogelijke startpositie. In de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein greep hij pole position.
De Red Bull-bolide bleek, net als tijdens de testdagen, een geoliede machine in het oliestaatje in het Midden Oosten. Verstappen bleef teamgenoot Sergio Perez met een verschil van 0,138 seconde nipt voor. Charles Leclerc (Ferrari) start als derde.

Favoriet

Regerend wereldkampioen Verstappen was op voorhand topfavoriet voor de kwalificatie onder het Bahreins kunstlicht. Toch bleken de verschillen tussen Red Bull, Mercedes, Ferrari én Aston Martin lange tijd klein.
In het laatste deel sloeg Verstappen toe. In zijn eerste run verpulverde hij de snelste tijd van de dag, waarna de anderen in de achtervolging moesten. De Mercedes-rijders George Russell en Lewis Hamilton konden die tijd niet aan, Leclerc en Alonso stapten voortijdig uit, waarna Verstappen, Perez en Sainz er nog een spannend gevecht van maakten. De Limburger was daarbij het snelst.

De Vries

Landgenoot Nyck de Vries, die sinds dit seizoen een vaste plek in de Formule 1 heeft, kende geen al te glorieuze eerste kwalificatiesessie voor zijn team AlphaTauri. Hij moest zich tevreden stellen met de voorlaatste positie.

Eerste race

Verstappen, die dit jaar zijn derde wereldtitel op rij hoopt te pakken, begon een Formule 1-seizoen nog nooit met een overwinning. De Grand Prix van Bahrein begint zondag om 16:00 uur. De race is dan live te volgen via een liveblog op 1Limburg.
Bekijk de uitgebreide voorbeschouwing op de eerste race van het seizoen in L1's autosportprogramma Pitlane:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!