Verberne over 'onnodige' nederlaag: 'Hetzelfde verhaal'

MVV-trainer Maurice Verberne (centraal in beeld) © PubliciteitVisie
MVV-trainer Maurice Verberne zal deze weken het gevoel hebben dat hij iets te vaak hetzelfde moet zeggen na wedstrijden. Ook na afloop van de verloren derby tegen VVV-Venlo moest de Brabander het weer zeggen: "Dit was een onnodige nederlaag."
En dus was er teleurstelling bij de Maastrichtenaren.

Zadel helpen

Een combinatie van twee zaken lijkt MVV de laatste weken vaak de das om te doen: verdedigend geeft MVV de goals vaak te makkelijk weg en voorin worden kansen niet afgemaakt. En die twee zaken gebeurden ook vrijdagavond. "We hebben de goal te makkelijk weggegeven. Zij straffen dat goed af en dan loop je achter de feiten aan." Voor de vijfde wedstrijd op rij kwam MVV op achterstand door een doelpunt in het eerste kwart van de wedstrijd. "Je brengt hun met één situatie in het zadel en daarna waren wij aan het zoeken en langzaam kwamen we weer in het spel."
Bekijk het hele interview met Maurice Verberne:

Kritisch

MVV kreeg ook wel de kansen. De grootste was voor Orhan Dzepar die oog in oog met VVV-doelman Ennio van der Gouw de bal overschoot. "Ik had hem op mijn schoen", zegt de middenvelder. "Ik wilde te wild afwerken. Ik wilde de bal hoog in het doel schieten, maar had iets meer moeten drukken." Dzepar was na afloop kritisch op de scherpte van MVV: "Ik miste de scherpte die we hadden tegen PEC en dat resulteerde in dat tegendoelpunt. In de tweede helft hadden we veel de bal, maar creëerden we weinig kansen. In de eindfase moet het scherper." Het was inderdaad niet zo dat de MVV-kansen elkaar opvolgden. Ook het slotoffensief leverde, behalve wat onrust bij de VVV-verdediging, geen Maastrichtse kansenregen op.
Bekijk het interview met Orhan Dzepar:

Oranje

Ruben van Bommel keerde weer terug in het basiselftal, maar kon zijn rentree niet opluisteren met een zege. "Zij waren op alle vlakken beter, dus zij hebben de overwinning verdiend", was de linksbuiten pijnlijk duidelijk in zijn oordeel. Van Bommel kreeg vrijdagmiddag mooi nieuws te horen. Hij is, net als Roda JC'ers Sami Ouaissa en Lennard Hartjes, opgenomen in de voorselectie van Oranje onder 20. "Dat is mooi en en hele eer, maar het is de voorlopige selectie", blijft Van Bommel er nuchter onder.
Bekijk het hele interview met Ruben van Bommel:

NAC

Bij Van Bommel ligt de focus alweer op de volgende wedstrijd. "We moeten vrijdag tegen NAC. Dat is weer een zware pot." En niet alleen een zware, maar ook een belangrijke pot. Mocht NAC, een concurrent om de play-off plekken, namelijk maandag winnen, komen ze op één punt van MVV en kunnen ze de Maastrichtenaren volgende week met een overwinning passeren op de ranglijst.